Obavijesti

Sport

Komentari 5

Japan ima čak i dvometraše! A ninja ratnik završio iza rešetaka

Japan ima čak i dvometraše! A ninja ratnik završio iza rešetaka
4

Legendarni Daisuke Miyazaki (39) triput je bio japanski "The Strongest Man" i natjecao se u japanskoj verziji ninja ratnika. Vjerojatno bi i u Egiptu igrao protiv Hrvatske, ali počupao je djevojku za kosu i morao u pritvor

VIDEO

Kada netko Nijemcima uzme izbornika, koji ih je usput odveo do europskog zlata, onda taj netko mora imati jako dobre argumente i plan. A takve su Daguru Sigurdssonu još prije četiri godine predstavili Japanci i uvjerili tog majstora zanata s Islanda da je on jedini s kojim žele graditi priču zvanu Olimpijske igre u Tokiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Japan, prvi protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Egiptu (18:00, RTL), 15. će put igrati među velikim dečkima. Nikad nije bio bolji od 10. mjesta (1970.), a nije, između ostalog, jer rukomet kod simpatičnih Japanca još uvijek nije na razini bejzbola, ragbija, nogometa ili odbojke.

Handball World Cup 2019 / Croatia-Japan.

Međutim, to nastoje promijeniti sa Sigurdssonom koji im je usadio tehničko-taktičke detalje s kojima je skoro do minimuma neutralizirao "divljaštvo" u obrani koja sada više nalikuje skandinavskim nijansama. No, ni on ni itko nema čaroban štapić da im usadi ono što zbog svoje prirode nikad neće imati, a to su fizikalije i fizionomija koje u rukometu danas određuju puno toga, na njihovu žalost. Makar, ne bi čovjek nikad rekao, ali imaju čak tri dvometraša, lijevog vanjskog Naritu i pivote Tamakawu i Kasaharu. Brzina, jasno, nikad nije i neće biti upitna.

Upoznali smo ih prije točno 30 godina. Tog 14. siječnja 1991. u punoj Kutiji šibica odigrali smo prvu službenu utakmicu uopće, s prijateljskih 23-23. Iz bližih vremena upoznali smo ih bolje 2005. u Tunisu (34-25) pa još bolje u Zadru (37-22) i Varaždinu (36-22) u kvalifikacijama za Peking, odnosno London. Igrali smo u skupini i na prošlom SP-u (35-27), gdje su došli s pozivnicom, bila je to stvar rutine uz Horvatovih osam komada. U Njemačkoj su, ni to ne bi čovjek rekao, završili zadnji. Samo da ne zavara.

Croatia - Japan

Sada su dosta drugačiji jer nakon takvog rezultata Sigurdsson je nešto morao mijenjati. U prvom redu ovdje su bez ljevaka Watanabea koji je napadački nosio puno. Nema ni njihove legende, Daisukea Miyazakija, dugogodišnjeg mozga igre koji je tri puta bio japanski "The Strongest Man" i natjecao se u Sasukeu, japanskoj verziji ninja ratnika. Vjerojatno bi, unatoč 39 godina, bio i u Egiptu jer plan mu je bio oprostiti se u Tokiju, no početkom studenog završio je u - pritvoru. U borbi za svoj novčanik, kaže izvještaj, počupao je djevojku za kosu i, eto, morao iza rešetaka. I toga ima kod pokornih Japanaca. 

kvalifikacije

- Ako se to nasilje dogodilo, zbilja je krajnje žalosno da je to napravio sportaš koji je bio primjer japanskog rukometa - poručili su tada iz Japanskog saveza.

Svi su iz domaćih klubova, iz kojih se sad najviše ističe srednjak Agarie. Uoči Hrvatske vjerojatno ne žive u snovima, možda hoće za Katar, ali njihova je realnost za drugi krug Angola. Plus im je što su već deset dana u Egiptu s kojim su se i rukometno testirali dvaput i oba puta izgubili (29-34, 25-33). Korektni jesu, da, ali očekujemo novu našu rutinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši u Egiptu

Pokretanje videa...

Rukometaši za Petrinju 03:03
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje