Obavijesti

Sport

Komentari 29

Japanci protiv Europljana nisu slavili već dugih sedam godina!

Japanci protiv Europljana nisu slavili već dugih sedam godina!
3

Momčad zemlje izlazećeg sunca desetak se puta našla na Svjetskom prvenstvu, no nikad nije došla do većeg rezultata, a davne 1970. godine 'sredili' su i Francusku, i to devet razlike

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija od 16:30 u sklopu drugog kola skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj odmjerit će snage s Japanom, a iako se radi o srazu dvaju momčadi čija je razlika u kvaliteti ogromna, ni Japance ne treba podcijeniti...

Japanci su na ovo natjecanje stigli s pozivnicom radi domaćinstva na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, a uloga im je jasna - potpuni su autsajder. 

Momčad zemlje izlazećeg sunca desetak se puta našla na Svjetskom prvenstvu, no nikad nije došla do većeg rezultata, a davne 1970. godine 'sredili' su i Francusku! I to nevjerojatnih devet razlike... No već godinama nisu uspješni protiv europskih momčadi, pa posljednji skalp koji su skinuli u službenoj utakmici bio je još prije osam godina kada su Austriju pobijedili 33-30.

U prvoj utakmici ovog Svjetskog prvenstva izabranici Dagura Sigurdssona pali su od makedonske ruke 38-29. Kiril Lazarov natrpao im je osam komada, a neugodni su bili i Manaskov i Stoilov, svaki je zabio po sedam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A sada imaju još težu prepreku pred sobom. Kauboji su, iako na momente lošijom igrom, ipak svladali Island solidnih četiri razlike te u ovu utakmicu idu kao potpuni favoriti. No imaju Japanci svojeg asa u rukavu!

Radi se upravo o njihovom izborniku, lukavcu Daguru Sigurdssonu koji je 2016. godine vodeći Njemačku osvojio europsko zlato, a osam godina je vodio Sigurdsson i berlinski Füchse, koji bi se mogao nazvati i pravom hrvatskom rukometnom kolonijom.

Japan - Macedonia

Uz njega, japanski su aduti najbolji strijelac države u povijesti s gotovo šest stotina pogodaka lijevo krilo Daisuke Miyazaki, a odličan je i desni vanjski Watanabe, koji je Makedoniji zabio pet golova. Većina ih igra u Japanu, no trojicu je profesionalni rukomet trenutno odveo u Europu: Adama Yukija Baiga (Cesson, Francuska), Remija Anrija Doija (Chartres, Francuska) te Shinnosukea Tokudu koji igra u mađarskom Dabasu.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Japan v Macedonia

I usprkos ne bajnim rezultatima u prošlosti, legendarni Vlado Šola smatra kako je Japan puno opasnija preporuka nego što se misli:

- Najveća zamka bi bila ako bismo mi shvatili da ćemo tu utakmicu lako pobijediti. Japan je jedna vrlo zahtjevna momčad koja je protiv Makedonije pokazala kakav stil rukometa gaji. A to je brzi centar, tranzicija, takozvani run and gun. Morat ćemo uložiti puno energije da bismo porazili Japan - rekao je Šola za RTL.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio