Obavijesti

Sport

Komentari 6

Jarunčani misle ozbiljno: Na put prema prvoj ligi vodit će ih Jerko Leko i Kristijan Polovanec

Jarunčani misle ozbiljno: Na put prema prvoj ligi vodit će ih Jerko Leko i Kristijan Polovanec

Nakon što su osvojili 3. HNL središte i potom u dodatnim kvalifikacijama izbacili Ždralovo i Belišće Jarun je izborio 2. HNL. A tamo će ih voditi bivši reprezentativac Hrvatske Jerko Leko. Pomoćnik će mu biti Polovanec

Ambiciozni i vrijedni predsjednik Jaruna Grgur Jolić zasukao je rukave i počeo slagati igračku i trenersku križaljku nakon povijesnog plasmana u Drugu ligu. Jarun ove godine slavi 100 godina i naslov prvaka u 3. HNL najljepši je dar za sve Jarunove navijače. Po plasmanu u 2. HNL klub je napustio trener Denis Bezer, a na njegovo mjesto stići će Jerko Leko s pomoćnikom Kristijanom Polovanecom. 

Šibenik: Utakmica Šibenika i Lokomotive u 23. kolu HNL-a na Šubićevcu

Jerko Leko je vodio juniore Lokomotive, potom je kratko zasjeo na klupu Hrvatskog dragovoljca, a nakon odlaska Gorana Tomića sjeo je na klupu prve momčadi Lokomotive. U 11 utakmica na klupi Lokosa imao je dvije pobjede, dva remija i sedam poraza, a presudili su mi porazi od Šibenika (4-0) i Osijeka (3-0). 

Zajedno s Lekom u Jarun bi trebalo stići nekoliko mladih Lokomotivinih igrača na posudbu, kako bi klub bio što konkurentniji. Naravno, predsjednik Jolić tek je počeo s kadrovskom križaljkom i za očekivati je da Jarun u drugoj ligi neće plesati samo jedno ljeto. No, ruku na srce, razlika između treće i druge lige je ogromna i Jarun će morati dovesti najmanje pet, šest igrača kako bi bili konkurentni.

Zagreb: Dinamo osnovao humanitarnu zakladu “Nema predaje”

Koliko je Jarun dobro radio najbolje će se vidjeti u prvom kolu kada Jarunčani gostuju u Dugopolju. Inače, momčad koja je izborila plasman u drugu ligu već su napustili Mislimi, Tomšić, Čičković… Jedan od najboljih igrača prošle sezone Ivan Baraban, koji u devet sezona u Prvoj HNL ima čak 162 nastupa, ostao je u Jarunu i upravo će on predvoditi momčad prema što boljem plasmanu.

Jarun slavi 100 godina, momčad je u drugoj ligi, na klupu stiže Jerko Leko zajedno s pojačanjima... Lijepe vijesti za sve navijače Jaruna, koji su poznati kao izrazito vjerni...