Obavijesti

Sport

Komentari 7

Jazzeri izgubili od Portlanda: Bogdanović zabio 12 koševa

Jazzeri izgubili od Portlanda: Bogdanović zabio 12 koševa

Nisam bio u pravom modu, Clarkson je praktički bio jedini napadački raspoložen, rekao je Babo koji je za 34 minute provedene na parketu zabio 12 koševa uz šut 5-14 iz igre

VIDEO

Vodeća momčad Zapadne konferencije NBA lige Utah Jazz upisala je domaći poraz od Portland Trail Blazersa 98-105, uz 12 koševa i četiri skoka hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.

POGLEDAJTE VIDEO: Bojan Bogdanović

Pokretanje videa...

Bojan Bogdanović 00:49

Bila je to peta uzastopna pobjeda, te deveta u zadnjih 10 susreta Portlanda koji lovi plasman među prvih šest na Zapadu kako bi direktno izborio doigravanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, klubovi koji završe između 1. i 6. mjesta plasirat će se izravno u doigravanje, dok će rangirani od 7. do 10. igrati doigravanje, za posljednje dvije ulaznice u svakoj konferenciji. Portland je trenutačno peti na Zapadu, dok je Utah na vrhu konferencije.

Utah je dobio prvu četvrtinu 31-24, gosti su uzvratili u drugoj dionici (35-25), a potom su dobili i treću četvrtinu (25-20). Na ulazu u zadnji period igre Portland je imao +8 (84-76), vrlo brzo je pobjegao na 12 koševa razlike (90-78), a četiri minute prije kraja i na velikih +16 (97-81) nakon čega je pitanje pobjednika bilo razriješeno.

Bogdanović je nastavio trpati: 20 poena u rušenju Houstona
Bogdanović je nastavio trpati: 20 poena u rušenju Houstona

Goste su do pobjede predvodili Damian Lillard sa 30 koševa, CJ McCollum sa 26, Carmelo Anthony sa 18 koševa, te Jusuf Nurkić sa 11 poena i 15 skokova.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Jordan Clarkson sa 29 koševa i Rudy Gobert sa 15 poena i 20 skokova. Bojan Bogdanović je za 34 minute provedene na parketu zabio 12 koševa uz šut 5-14 iz igre pri čemu je promašio svih pet pokušaja za tri poena. Upisao je i četiri skoka, ali i četiri izgubljene lopte.

"Nisam bio u pravom modu, Clarkson je praktički bio jedini napadački raspoložen", kazao je hrvatski reprezentativac nakon utakmice.

NBA: Houston Rockets at Utah Jazz

Od hrvatskih NBA košarkaša sinoć je bio aktivan još samo Luka Šamanić, koji je u porazu San Antonija od Brooklyna 116-128 igrao nepunih pet minuta. Pritom je postigao dva koša i "ukrao" jednu loptu.

U pobjedničkim redovima najefikasniji je bio Landry Shamet sa 21 košem, međutim svakako je važnija vijest povratak Jamesa Hardena nakon što je propustio 18 utakmica.

Harden je na parketu proveo 26 minuta prikupivši 18 poena, 11 asistencija i sedam skokova za Netse. Kevin Durant je dodao 14 koševa, te po sedam skokova i dodavanja.

NBA: Washington Wizards at Atlanta Hawks

Kod Spursa najefikasniji su bili DeMar DeRozan sa 21 košem, te Dejounte Murray i Patty Mills sa po 15 koševa.

Atlanta Hawksi su na svom parketu pobijedili Washington Wizardse 120-116 osiguravši doigravanje. Hawksi su nadoknadili 13 koševa razlike ostvarivši pobjedu koja im je osigurala mjesto u doigravanju nakon 2017.

Najbolji strijelac kod domaćina bio je Trae Young sa 33 koša, osam skokova i devet asistencija. Bogdan Bogdanović je zabio 20, a John Collins 18 koševa pri čemu i odlučujuću tricu 24 sekunde prije kraja.

Russell Westbrook postigao je 34 koša i dodao 15 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da spriječi novi poraz Wizardsa.

Aktualni prvaci Los Angeles Lakersi ostvarili su važnu pobjedu protiv Houstona (124-122) u borbi za direktan plasman u doigravanje.

NBA: Finals-Los Angeles Lakers at Miami Heat

Ponovo nije bilo ozlijeđenih LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, a pobjedu Lakersima donio je Kyle Kuzma košem 6.9 sekundi prije kraja.

Kuzma je na koncu zaključio utakmicu sa 19 koševa, 10 skokova i sedam asistencija. Talen Horton-Tucker zabio je 23 koša uz 10 asistencija, a Andre Drummond 20 koševa i 10 skokova.

Kod Houstona najefikasniji su bili Armoni Brooks i Kelly Olynyk sa po 24 koša.

Sedmoplasirani Lakersi zaostaju za Dallasom i Portlandom i trebali bi završiti na barem šestom mjestu kako bi izbjegli play-in rundu Zapada.

Rezultati:

Utah Jazz - Portland Trail Blazers       98-105
Atlanta Hawks - Washington Wizards       120-116
Brooklyn Nets - San Antonio Spurs        128-116
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics     102-94
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans  125-107
Los Angeles Lakers - Houston Rockets     124-122

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu