Obavijesti

Sport

Komentari 23

NBA liga seli u Europu?! Kobe Bryant u Italiju, LeBron u Real

NBA liga seli u Europu?! Kobe Bryant u Italiju, LeBron u Real
6

Bryant u Italiji, kralj James u Realu, Tony Parker u Francuskoj... Sve je moguće ne dogovore li se klubovi i igrači o novome kolektivnom ugovoru u američkoj NBA ligi

VIDEO

Idućeg ljeta istječe kolektivni ugovor između vlasnika NBA klubova i Udruge igrača, a novi je još pun nepoznanica. Pod izgovorom globalne ekonomske krize vlasnici žele smanjenje maksimalne visine ugovora igrača za oko 33 posto, smanjenje maksimalnog trajanja ugovora na četiri godine te povećanje dobne granice za ulazak u NBA ligu na 20 godina. Igrači ni na što od toga ne žele pristati te je prilično izvjesno da će krenuti u štrajk, odnosno “lockout”.

Tako je bilo i 1998., kad su klubovi, umjesto 82, odigrali samo po 50 utakmica u zgusnutom rasporedu. U hokeju je bilo još gore, sezona 2004./2005. uopće se nije odigrala. Mnoge su se zvijezde NHL-a tada zaputile u Europu, a to bi iduće godine mogli učiniti i najbolji svjetski košarkaši kako bi barem nešto zaradili.

Turski je Bešiktaš, primjerice, nakon što je doveo Allena Iversona, već najavio da bi mu iduće sezone želio pridružiti i Shaquillea O’Neala. Grčki velikani Olympiacos i Panathinaikos uvijek su spremni trošiti na NBA igrače, a i drugi bi se klubovi mogli “ogrebati” dovođenjem superzvijezda za pristojan novac. 

Brook Lopez (CSKA Moskva)

Jedan od najboljih mladih centara NBA lige igra u New Jersey Netsima. Njihov je vlasnik odnedavno ruski milijarder Mihail Prohorov, koji je ulagao i u moskovski CSKA. Sigurno mu ne bi bio problem nagovoriti svoju mladu zvijezdu da pomogne ruskom divu, koji ionako nema pravog centra.

Paul Pierce (Panathinaikos)

Slična je priča i s Panathinaikosom, koji je još sredinom ‘90-ih doveo fenomenalnog Dominiquea Wilkinsa. Ovaj put izbor bi mogao pasti na legendu Bostona Paula Piercea. Barem ne bi morao mijenjati boju dresa, cijelu profesionalnu karijeru proveo je u zelenom.

Vince Carter (Olympiacos)

Grci su uvijek bili “zaljubljeni” u igrače s fantastičnim fizikalijama, zato su lani doveli Childressa. A Carter je jedan od najatraktivnijih zakucavača i sigurno bi bio prvi izbor braće Angelopoulos.

Andrew Bogut (Cedevita)

Australac hrvatskih korijena sigurno bi volio zaigrati u domovini svojih predaka. S obzirom na situaciju u Ciboni, veća je vjerojatnost da bi ga doveo neki drugi klub. Primjerice Cedevita. Barem bi mu plaća bila redovita.

Brandon Jennings (Benetton)

Mladi playmaker Milwaukee Bucksa između srednje škole i NBA lige proveo je godinu dana u rimskoj Lottomatici, gdje mu je trener bio Jasmin Repeša. Tvrdi da mu je ta sezona pomogla da sazrije. Možda bi se, u slučaju “lockouta”, opet javio Jasku, koji je sad u Benettonu.

Tony Parker (ASVEL)

Prošle je godine kupio francuski ASVEL, u koji svake godine ulaže milijun eura - pola iz vlastitog džepa, a pola privlačenjem sponzora. Ako već ima klub, zašto ne bi u njemu i zaigrao? I usput poveo prijatelje iz San Antonio Spursa, Tima Duncana i Manua Ginobilija...

Shaquille O’Neal (Bešiktaš)

Predsjednik Bešiktaša već je odabrao pojačanje za iduću sezonu. Allenu Iversonu pridružio bi jednog od najpopularnijih košarkaša svih vremena. Shaqa obožavaju gdje god se pojavi, sigurno bi zaludio i Turke.

Pau Gasol (Barcelona)

Kobeoev suigrač se kao 21-godišnjak iz Barcelone zaputio u NBA ligu. Najmoćnija europska momčad današnjice s njim bi bila još jača, a Gasol bi dobio priliku NBA tituli, svjetskom zlatu i olimpijskom srebru s reprezentacijom pridodati i naslov pobjednika Eurolige.

Kobe Bryant (Armani Jeans Milano)

Najbolji košarkaš današnjice odrastao je u Italiji, gdje je njegov otac Jim sedam godina igrao košarku. Nedavno je priznao da ne bi imao ništa protiv okončanja karijere u Europi, odnosno u Milanu, koji mu se jako sviđa. Osim toga, Bryant je navijač nogometaša Milana, pa bi bilo kad mogao otići na utakmicu.

LeBron James (Real Madrid)

Samoprozvani Kralj ne može završiti nigdje drugdje nego u “kraljevskom klubu”. Samo, vjerojatno ni u Madridu ne bi mogao sam osvojiti Euroligu. Možda u pomoć pozove Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha. Ili im se ipak pridruži u klubu koji njih dvojica odaberu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica