Obavijesti

Sport

Komentari 7

Jedini blizu vladarima tenisa, Velikoj Britaniji je vratio slavu

Jedini blizu vladarima tenisa, Velikoj Britaniji je vratio slavu
11

Andy Murray je najavio oproštaj od tenisa. Zbog ozljede kuka igra u velikim bolovima, a želio bi se oprostiti pred domaćim navijačima u Wimbledonu. Međutim, možda mu i Australian Open bude zadnji turnir.

VIDEO

Nisam dobro. Bol je neizdrživa i ne želim više tako igrati. Napravio sam sve što sam mogao da izliječim kuk, ali ništa ne pomaže, rekao je u suzama u četvrtak navečer Andy Murray (31) trenutak prije nego što je najavio kraj svoje karijere.

U idealnom scenariju, najveći britanski tenisač oprostit će se na ljeto pred domaćim navijačima na Wimbledonu. U najgorem slučaju, u Australiji ćemo ga posljednji put gledati na teniskim terenima.

Pokretanje videa...

00:22

Škot je jedan od onih sportaša koje ili volite ili ne volite. Međutim, ako i jeste među onima koji mu nisu naklonjeni, teško je ne priznati da se radi o jednom od najboljih tenisača posljednjeg desetljeća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svoju će karijeru zaključiti s ukupno osvojenih 45 turnira, a u eri trojice veličanstvenih - Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića bio je i svjetski broj 1. Istina, poklopio mu se savršeni trenutak - Đoković je bio u krizi, Federer je preskakao turnire, a ni Nadal nije bio u idealnoj formi. Ipak, nitko mu ne može oduzeti sve što je osvojio i postigao tijekom najboljih godina.

Murray u suzama objavio kraj karijere: Ne mogu više ovako
Murray u suzama objavio kraj karijere: Ne mogu više ovako

Osvojio US Open i dva Wimbledona

U svojoj kolekciji trofeja ima tri Grand Slama, a igrao je 11 najvećih finala. US Open je osvojio 2012. godine, a odmah iduće sezone je Britaniji donio trofej Wimbledona nakon 80 godina čekanja,. Uspjeh u All England Clubu je ponovio ponovio tri godine kasnije. Pripao mu je završni Masters u Londonu 2016. godine, a još je 14 titula uzeo na turnirima Masters 1000.

Britanci su ga posebno slavili 2015. godine kada je gotovo sam osigurao trofej Davis Cupa, prvi za svoju reprezentaciju još od 1936. godine. Tri godine ranije je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu, a za prvo zlato Britanaca od 1908. godine je u finalu srušio Federera. Na idućim Olimpijskim igrama je postao prvi tenisač koji je obranio zlato.

Prepoznatljivi Murrayev britanski humor

Na terenu ga je krasila sjajna defenzivna igra, odlično kretanje i ustrajnost, a izvan terena - prepoznatljivi britanski humor. Više od godinu dana je zbog problema i operacije kuka bio bez službenog meča pa je brzinom svjetlosti skliznuo sa vodeće na - 838. poziciju na ATP ljestvici. U najtežim trenucima sam je sebe ismijavao objavama na društvenim mrežama, a posljednju simpatičnu objavu imao je nakon proslave Nove godine kada je poručio: "Ljudi, sretna vam Nova 2019. godina, ja slavim jer je prošla godina bila sranje za mene!"

Nadal: Nemaš pojma koliko ćeš nam nedostajati dragi Andy...
Nadal: Nemaš pojma koliko ćeš nam nedostajati dragi Andy...

Velika Britanija tako ostaje bez velikog igrača koji ju je vratio na tenisku kartu svijeta, zauvijek se upisao u legendu, a nevjerojatnim sportskim uspjesima zaslužio je i titulu "Sir".

Oženio je tinejdžersku ljubav

Tennis - 2009 US Open - Day Two - Flushing Meadows

Murray je priznao da je tijekom borbe s ozljedom kuka potražio i pomoć psihologa, a uz njega je u teškim trenucima bila i supruga Kim. Njih su se dvoje oženili 2015. godine nakon deset godina veze. Zajedno imaju dvije kćerkice.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska