Sport

Komentari 95

Jedini u Hrvatskoj: Osijek prodaje ime novog stadiona

Jedini u Hrvatskoj: Osijek prodaje ime novog stadiona

Nije poznato o kojoj tvrtki je riječ i koji iznos je na stolu, ali vrlo moguće je da će bijelo-plavi ovim potezom pokriti barem dio troškova za izgradnju stadiona

Dok se Osijek bori s Dinamom za naslov prvaka, novi stadion Pampas raste iz dana u dan. Prema prvotnim planovima, novi Osijekov dom trebao je biti gotov ovo ljeto, ali radovi su se odužili pa se očekuje da će 'rezanje' vrpce biti rezervirano za ljeto 2022. godine.

Dok navijači s toplinom oko srca gledaju kako raste ovo lijepo zdanje, klupski čelnici gledaju kako što više zaraditi. Iako je Pampas već općeprihvaćen naziv stadiona, zbog same lokacije na kojoj se nalazi, tako se ipak neće zvati. Naime, kako pišu Sportske novosti, u tijeku su pregovori Osijeka s neimenovanom tvrtkom koja će kupiti prava na ime Osijekova stadiona na dulje razdoblje, a spominje se kako će to biti na čak deset godina.

Nije poznato o kojoj tvrtki je riječ i koji iznos je na stolu, ali vrlo moguće je da će bijelo-plavi ovim potezom pokriti barem dio troškova za izgradnju stadiona. 

Osijek će tako postati jedini jedini klub u regiji čiji će se stadion zvati po generalnom sponzoru, a novi stadion bi trebao imati oko 12 tisuća natkrivenih mjesta. Tribine će biti udaljene svega šest metara od travnjaka, a to znači da će osječki navijači, kao na engleskim stadionima, doslovno 'disati' igračima za vratom.

Stadion bi trebao biti gotov u lipnju 2022. godine. Prvotno je bilo planirano da stadion bude gotov do ljeta 2021. godine, ali se Ivan Meštrović potrudio da radnicima zbog pandemije korona virusa da više vremena. Dakle, za dvadeset mjeseci će nogometaši Osijeka imati svoj dom. To će bez ikakve sumnje biti najbolji stadion u Hrvatskoj u tom trenutku.

Stadion na Pampasu po mnogo toga će biti jedinstven ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji jer nudit će luksuzne sadržaje poput sky boxova, pivnice te saune i jacuzzija iz kojih će se moći pratiti utakmica.

Inače, stadion se gradi na močvarnom tlu koje je bilo namijenjeno za sirovinu nekadašnjeg proizvođača šibica, Drava, a sad je prenamijenjeno za građevinu. Četiri su faze projekta, od izrade nasipa od močvarnog tla do građevinskog do početka gradnje samog objekta u rujnu 2019. godine. Stadion će biti natkriven s 20.000 metara četvornih krova, svih će 12.000 mjesta biti natkriveno.

Najčitaniji članci