Sport

Komentari 3

Jedino Jordanov i Maradonin košta više: LeBronov dres iz finala prodan za 3,4 mil. eura

Jedino Jordanov i Maradonin košta više: LeBronov dres iz finala prodan za 3,4 mil. eura

Ponajbolji košarkaš svijeta je "na dohvat ruke" da postane igrač s najviše postignutih koševa u povijesti NBA lige. I zato je njegov dres na aukciji u SAD-u postigao enormnu brojku

Dres LeBrona Jamesa u kojem je s Miamijem osvojio naslov NBA prvaka pobijedivši San Antonio Spurse sa 95-88 u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala 2013., prodan je na dražbi u New Yorku za 3,68 milijuna američkih dolara, što je oko 3,4 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postignutom cijenom je ovaj dres, u kojem je James postigao 37 koševa uz 12 skokova i četiri asistencije, postao treća najskuplja majica nošena u nekoj utakmici, koja je prodana u aukcijskoj kući Sotheby's.

Veću cijenu je postigao dres Michaela Jordana iz NBA finala 1998. (10,91 milijun USD), kao i majica u kojoj je Diego Maradona postigao dva povijesna gola, od kojih jedan rukom, protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva 1986. u Meksiku (9,28 milijuna USD).

A LeBron James game-worn jersey from the NBA finals 2013 game 7 victory with the Miami Heat, valued an estimated between $3 and $5 million, is seen at Sotheby's in New York City

Prethodno najskuplji dres koji je LeBron James nosio na nekoj od utakmica je bila majica u kojoj je nastupio na All-Star utakmici 2020., a prodana je za 630 tisuća američkih dolara.

Stručnjak iz aukcijske kuće Sotheby's Brahm Wachter smatra da je takav skok u postignutoj cijeni rezultat trenutka u kojem se trenutačno nalazi karijera LeBrona Jamesa, jer je ponajbolji košarkaš svijeta "na dohvat ruke" da postane igrač s najviše postignutih koševa u povijesti NBA lige.

James je došao do 38.210 koševa i procjenjuje se da će u sljedeća dva tjedna prestići dosadašnjeg rekordera Kareema Abdul-Jabbara koji je završio karijeru sa 38.387 poena.

Najčitaniji članci