Obavijesti

Sport

Komentari 7

Jednog je htio Mourinho, drugi je mali od Maradone s Karpata

Jednog je htio Mourinho, drugi je mali od Maradone s Karpata
1

Hrvatska U-21 reprezentacija igra protiv Rumunja od 18:30 na prvoj Eura za mlade. Rumunje s klupe vodi bivši stoper Mirel Radoi, a reprezentacija im vrijedi oko 50 milijuna eura. Najveća zvijezda im je golman

VIDEO

Hrvatska U-21 reprezentacija otvara Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu u utorak od 18:30 protiv vršnjaka iz Rumunjske.

O našoj reprezentaciji znamo sve, Gračanovi dečki idu na pogon Vlašića, Halilovića i Brekala. Ali što znamo o Rumunjima koje mnogi smatraju autsajderima? Pa... Radi se o jako, jako opasnoj reprezentaciji koja bi nam mogla napraviti probleme.

Njihova mlada selekcija vrijedi 50,95 milijuna eura, a naša 78,10 milijuna eura.

Najvredniji je sjajni Ionut Radu (22) iz Genoe. Kapetan mlade reprezentacije vrijedi čak 15 milijuna eura i već je nekoliko puta sjedio na klupi seniorske reprezentacije. Radi se o ponajvećem projektu tamošnjeg nogometa. Radu je za Genou ove sezone skupio 33 prvenstvena nastupa, a primio je 46 golova te je u šest navrata mrežu očuvao netaknutom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od ofenzivnih igrača treba izdvojiti Dennisa Mana (20), vrhunskog driblera Steaue koji je već skupio četiri nastupa za A reprezentaciju svoje zemlje, a zabio je i jedan gol. Transfermarkt ga cijeni na četiri i pol milijuna eura. Mana je prošle godine žarko u redovima Manchester Uniteda želio Jose Mourinho, ali kontroverzni vlasnik Steaue Gigi Bacali tražio je previše - čak 60 milijuna eura! Man je ove sezone za Steauu odigrao 39 utakmica, zabio je 10 golova i još osam ih namjestio.

Euro 2020 Qualifier - Group F -  Malta v Romania

Ne treba zanemariti ni Ianisa Hagija (20), sina legendarnog 'Maradone s Karpata', Gheorghea Hagija. Ianis je plemeniti veznjak, poput svog oca, a igra za rumunjskog prvoligaša FC Viitorul. Klub je to njegovog oca, a upravo on mu je i trener i brine o njegovom razvoju. Mali Ianis prije tri godine malo se zaletio pa je kao 'zelen' otišao u Fiorentinu gdje se nije naigrao, a otac ga je spasio iz ralja 'viola' i otkupio za dva milijuna eura. Odigrao je ove sezone čak 39 utakmica, zabio je 14 golova i osam ih namjestio.

'Veteran' je u rumunjskoj U-21 selekciji Cristian Manea (21), sjajni desni bek Cluja, kojega je Apollon Limassol platio 2,5 milijuna eura dok je ovaj imao 16 godina! Manea je za A selekciju odigrao čak 10 utakmica te zabio jedan gol. Ove sezone iza njega su 44 odigrane utakmice u kojima je jednom zabio i jednom asistirao.

U vršku napada je robusni George Puscas (23). On igra za Palermo koji je zbog malverzacija izbačen u treći rang talijanskog nogometa, ali iza njega je dobra golgeterska sezona. Puscas je u 33 nastupa zabio devet golova i tri namjestio. Imao je svega 16 godina kada ga je doveo milanski Inter. Povlačio se po posudbama u Bariju, Beneventu, Novari, da bi ga Palermo prošle godine otkupio za 3,30 milijuna eura. Za A selekciju odigrao je osam utakmica i zabio četiri gola.

Euro 2020 Qualifier - Group F -  Malta v Romania

Desetku na leđima nosi Alexandru Cicaldau (21) iz Craiove. Profil je to igrača sličan našem Luki Modriću. Sjajan je u distribuciji lopte prema naprijed, namjestio je devet golova ove sezone, a zabio ih pet. I on je prošao kroz Hagijevu akademiju, igrao je za Viitorul i velika je perspektiva tamošnjeg nogometa. Ima četiri nastupa za A selekciju.

Impresivno izgleda rumunjska družina na čijoj klupi sjedi Mirel Radoi (38). Radi se o bivšem proslavljenom stoperu Rumunjske koji je U-21 selekciju vodio u sedam utakmica. Mladom stručnjaku to će biti prvo veliko natjecanje i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u pripremi i vođenju utakmica. Neiskustvo bi moglo biti problem. Na drugoj strani ipak ga čeka prekaljeni stručnjak Nenad Gračan (57).

Hrvatska U-21 selekcija za Euro se pripremala prijateljskom utakmicom s Danskom (1-0) na Aldo Drosini, a zanimljivo, Rumunji nisu igrali niti jednu prijateljsku utakmicu uoči Eura. Zadnju utakmicu igrali su krajem ožujka protiv Danske U-20 reprezentacije i pobijedili su 1-0, ali ipak se radilo o igračima koji su nešto mlađeg uzrasta.

Veliki hendikep za Rumunje bit će neigranje najveće zvijezde, Razvana Marin (23) kojemu je Ajax zabranio igranje na prvenstvu. Marina je Ajax platio više od 12 milijuna eura pa ga poslao na posudbu u Standard Liege gdje je ovaj igrao ispred Alena Halilovića koji je jedan od glavnih aduta Hrvatske. Marin je za A selekciju odigrao već 17 utakmica.

Cijeli popis:

Golmani: Ionut Radu (Genoa), Catalin Cabuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Braniči: Ionut Nedelcearu (Ufa), Adrian Rus (Sepsi), Virgil Ghita (Viitorul), Alexandru Pascanu (Leicester), Florin Stefan (Sepsi), Cristian Manea (Cluj), Radu Boboc (Viitorul)

Vezni: Tudor Baluta (Viitorul), Dragos Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicaldau (Craiova), Ianis Hagi (Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Napadači: Florinel Coman (FCSB), Andrei Ivan (Rapid Beč), Dennis Man (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan), Andrei Ciobanu (Viitorul), George Puscas (Palermo), Denis Dragus (Viitorul), Adrian Petre (Esbjerg)

Očekivani sastav protiv Hrvatske

Formacija: 4-2-3-1

  • Golman: Ionut Radu (Genoa), 15 mil. eura
  • Desni bek: Cristian Manea (Cluj), 3 mil. eura
  • Stoper: Ionut Nedelcearu (Ufa), 2,5 mil. eura
  • Stoper: Alexandru Pascanu (Leicester), 400.000 eura
  • Lijevi bek: Florin Stefan (Sepsi), 700.000 eura
  • Centralni vezni: Tudor Baluta (Brighton), 3 mil. eura
  • Centralni vezni: Alexandru Cicaldau (Craiova), 3,5 mil. eura
  • Desno krilo: Dennis Man (Steaua), 4,5 mil. eura
  • Polušpica: Ianis Hagi (Viitorul), 3,5 mil. eura
  • Lijevo krilo: Andrei Ivan (Rapid Beč), 1 mil. eura
  • Napadač: George Puscas (Palermo), 3 mil. eura

Hrvatska osim s Rumunjskom u skupini igra s Francuskom i Engleskom, a sve o Euru U-21 možete pročitati u našem velikom vodiču.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu