Obavijesti

Sport

Komentari 15

Jelena je nova Maca Maradona: Zabila sam 66 golova u sezoni!

Jelena je nova Maca Maradona: Zabila sam 66 golova u sezoni!
2

NOGOMETNA NADA Za Jelenu Matanić (13) koja je članica Ženskog nogometnog kluba Osijek, ne postoji utakmica u kojoj ne zabije bar jedan gol. Od svjetskih nogometaša uzor joj je Cristiano Ronaldo

VIDEO

Sve je postalo jasno još na vrtićkoj Olimpijadi. Druga djeca nisu znala ni šutnuti loptu, a moja Jelena je zabila šest golova za svoj vrtić, rekao je Darko Matanić (47) iz Ivankova.

Ponosan je na kćer Jelenu (13) koja je članica Ženskog nogometnog kluba Osijek u kojem je dobila i stipendiju.

- Jedino me sport zanima, najviše nogomet. Favorit mi je Ronaldo od svjetskih nogometaša, a od domaćih Mario Mandžukić kojega sam imala priliku upoznati i sa njime se slikati. Ta slika mi je uokvirena iznad kreveta - smije se Jelena koju, kako kaže, mama koja je frizerka i kozmetičarka, nikako nije uspjela nagovoriti da i ona pođe tim putem. U protekloj je sezoni Jelena za svoj klub dala 66 golova, što je 50 posto od ukupnog broja zabijenih golova koje je zadao njen tim protivničkim ekipama.

U Osijeku je završila slučajno. Prilikom promocije nogometa u njenoj školi, u Ivankovo je došla ekipa iz ŽNK Osijek. Tada su je uočili i pozvali da dođe igrati kod njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Roditelji je sada tri puta tjedno voze na trening u Osijek koji je udaljen 40 kilometara od Ivankova, no to im, kažu, ne pada teško.

- Jednom prilikom njen je klub igrao s dečkima iz okolice Osijeka. Vodile su ih 2:0, a onda su dječaci odbili izaći na teren i prekinuta je utakmica. Rekli su da više ne žele igrati protiv cura jer su one pregrube i imaju agresivne startove - kaže Darko (47) koji je i glavni ‘krivac’ za kćerin talent obzirom da se i on cijeli život bavi nogometom. Darko je, naime, poznati vinkovački drugoligaš. Tvrdi da njegova kći nikada nije odjenula haljinu ili suknju, jer je vječito u trenirkama i tenisicama, a nikakva šminka za nju ne dolazi u obzir.

- Na TV-u redovito prati Europsku ligu, sve nogometaši zna napamet, a zbog njih je odlično naučila i geografiju koju u školi odgovara tako da je nastavnici pitaju, primjerice, ‘gdje se ove godine igra Liga prvaka?’- otkrio je ponosni otac te dodao da nema utakmice u kojoj njegova Jelena ne zabije bar jedan gol, a obično može i tri ili četiri.

UZOR Najpoznatija hrvatska nogometašica Marija Matuzić kojoj je nadimak Maca Maradona, bila je samo godinu dana starija od Jelene kada je počela igrati nogomet. Karijera joj traje već više od 40 godina, a tome se nada i Jelena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu