Obavijesti

Sport

Komentari 5

Joakim Noah: Toni Kukoč je još uvijek kralj Chicaga!

Joakim Noah: Toni Kukoč je još uvijek kralj Chicaga!
1

Mlada nada Chicago Bullsa Joakim Noah otkrio je kako mu je hrvatski košarkaš Toni Kukuč oduvijek bio košarkaški uzor. Smatra ga pravom legendom

VIDEO

Premda je sin nekada sjajnog francuskog tenisača Yannicka i unuk nogometaša kamerunske reprezentacije Zacharia, mlada nada Chuicago Bullsa Joakim Noah zarana se, već sa 11 godina, zarazio košarkom.
- Bilo je to 1997. godine, živjeli smo u Parizu i imao sam prigodu gledati McDonalds turnir na kome su nastupali Chicago Bullsi i Golden State Warriorsi. Kad je Jordan stupio na teren, to je bilo to. Više nije bilo povratka, samo košarka... – kaže Joakim, koji je 12 godina kasnije sa Bullsima stigao u Europu, u sklopu NBA Europe Toura.  
- To je za mene nevjerojatan osjećaj koji ću zauvijek pamtiti – ispričao nam je u ekskluzivnom razgovoru za 24 sata Joakim, koji iz legendarne postave Bullsa pamti još jednoga velikoga igrača.
- Toni Kukoč je oduvijek bio jedan od mojih uzora. Nevjerojatan košarkaš i sjajan  tip, nedavno sam ga sreo u kampu Bullsa. Istegao je rame na golfu pa je navratio na masažu. Morao sam ga pustiti preko reda, ipak je on legenda Bullsa - rekao je Noah.
Joakim dobro poznaje hrvatsku košarku, no preko oca dobro poznaje i hrvatski tenis.
- Obožavao sam gledati Gorana Ivaniševića. Bio je sjajan tenisač, igrao je sa puno strasti i zato njegovi mečevi nikad nisu bili dosadni - dodao je Noah.
Da nije riječ samo o pukoj pristojnosti, svjedoči i Jannikovo sjećanje Goranovog najvećeg uspjeha, osvajanja Wimbledona.
- Često se sjetim njegovog govora u kome se sjetio pokojnog prijatelja Dražena Petrovića. Nedavno sam sa ocem pričao o tome i na You Tube smo zajedno pogledali snimku, bilo je dirljivo. Na žalost takvih je sportaša danas malo, malo je velikana koji imaju i tu ljudsku dimenziju kao Goran, koji je govorio iz srca. Čuo sam da ga je jako puno ljudi dočekalo u njegovom gradu i da je na dočeku također imao Draženov dres. U trenutku za koji je živio cijeli život on se sjetio pokojnog prijatelja. To zaista mogu samo najveći od najvećih - završio je Noah.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani