Obavijesti

Sport

Komentari 37

Kako je propao Ronaldinho: Od sambe do bankrota i zatvora...

Kako je propao Ronaldinho: Od sambe do bankrota i zatvora...
12

Slavni brazilski nogometaš i njegov brat uhićeni su u Paragvaju zbog krivotvorenih dokumenata. 'Čuvaj se Ronaldinha! I u karantenu će dovesti kurvu', sjeća se Halilhodžić vremena u PSG-u

VIDEO

Ronaldinho (39) je u Paragvaj došao na poziv vlasnika jednog casina, a paragvajske su vlasti uhitile i njega i njegovog brata. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena namjeravao je promovirati program besplatne zdravstvene zaštite te usput i svoju knjigu 'Genij života', ali u Asuncion je sletio - sa falsificiranom paragvajskom putovnicom.

Pokretanje videa...

Ronaldinho trenira 00:15

Policija nije željela napraviti cirkus uhićenjem u samoj zračnoj luci pa su sačekali da se Ronaldinho i njegov brat Robert Asis smjeste u luksuz hotela Yacht & Golf Club pa mu pokucali na vrata, pretražili sobu i onda ga odveli u pritvor.

Ronaldinho tvrdi kako je žrtva prijevare jednog od paragvajskih biznismena, a paragvajske dokumente ima jer mu je brazilske oduzela njegova domovina zbog neplaćene kazne od 2,5 milijuna dolara (bespravna gradnja na zaštićenom području jezera Guaiba).

Brazilac je unatoč pustim zarađenim milijunima stalno u financijskoj stisci jer je sa njim stalno brojna obiteljsko-prijateljska svita koju podržava i održava, a i sam je sklon dosta skupim promiskuitetnim navikama o čemu je pričao Vahid Halilhodžić (67) sjećajući se Brazilca još iz doba kad je igrao u PSG-u, početkom 2000-ih:

- 'Čuvaj se Ronaldinha! I u karantenu će, uoči najvažnije utakmice, naručiti kurvu'... - upozorili su me u klubu čim sam došao - sjeća se Vaha.

- Glavni dioničari PSG-a najprije su željeli riješiti pitanje Ronaldinha. ‘Želi otići iz Pariza’, rekli su mi, što je bio signal da najprije moram s njim obaviti razgovor. Sjeli smo i razgovarali više od dva sata. ‘Zar vam nije neugodno da je igrač takvog talenta klub doveo na 13. mjesto’, pitao sam ga, a on je bahato odgovorio: ‘Baš me briga, ove godine ionako ću otići. Ili u Barcelonu ili u Manchester United!’ Ali, nastavio je, vi ste mi simpatični i sad idem na odmor, razmislit ću, a uoči priprema ću vam reći - ostajem ili odlazim!

Halilhodžić je opet sjeo sa Upravom.

- U klubu su mi rekli da ga prodaju u Barcelonu za 33 milijuna eura. Rekao sam 'Ne žurite, za godinu dana vrijedit će šezdeset'. Nažalost, otišao je i nakon toga je postao najbolji igrač na svijetu. Trenirao sam ga samo 20 dana i to je najveći nogometni talent koji sam ja ikad vidio - kaže Halilhodžić.

ronaldinho/twitter

Razuzdani život bio je sastavni dio Ronaldinhove karijere, s time nije stao ni kad prekinuo s profesionalnim igranjem nogometa, a navodno je i jako široke ruke bio prema svim svojim partnericama koje su dobivale značajne iznose na raspolaganje. Njegov budžet to nije mogao podnijeti ni kad je lova teklo daleko redovitije i izdašnije.

Kao nogometaš je bio - bezgrešan. Svjetski prvak s Brazilom, osvajač Lige prvaka s Barcelonom, čarobnjak s loptom, uvijek nasmijan i maksimalno korektan. Kad je Ronaldinho igrao: to je bila istinska radost nogometa.

Na najvećim je utakmicama radio isto što i u brojnim reklamama koje je snimao. Čuda. Od Gremija preko PSG-a, Barcelone, Milana do Flamenga, Atletico Mineira, Queretara i Fluminensea. Ronaldinha se univerzalno obožavalo.

Znate koliko dobro morate igrate i koliki pozitivac morate biti da vam prepuni Santiago Bernabeu priredi ovacije dok na terenu u Barceloninom dresu razbijate Real Madrid... Tu je čast doživio Ronaldinho. Madrid je ustao i zapljeskao čudesnom velemajstoru.

Nike, Pepsi, Coca Cola, Gatorade, Danone, EA Sports... Svi su oni plaćali vagone dolara da bi nosio opremu s njihovim logom ili bio u njihovim reklamama. Ali ako ne znaš s novcem, nikad ga nema dovoljno.

Paragvajski ministar unutarnjih poslova Euclides Acevedo rekao je da ne zna koliko će slavni Brazilac i njegov brat ostati u pritvoru te kako je sada sve na tužilaštvu.

Joga bonito, samba i Zlatna lopta pa prostitutke, dugovi i zatvor... Sve je to Ronaldinho Gaucho, nogometni genij i jedan od najvećih svih vremena, ali i čovjek bez mjere u privatnom životu.

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu