Sport

Komentari 25

Jokić u prvoj petorci NBA lige, LeBron James tek u trećoj...

Jokić u prvoj petorci NBA lige, LeBron James tek u trećoj...

U prvoj petorci su još Giannis Antetokounmpo, James Harden, Paul George i Stephen Curry, dok su se u drugoj našli Kawhi Leonard, Kevin Durant i Joel Embiid. Jedan glas za drugu petorku dobio je i Dončić

Nakon što su ranije odabrane obrambene petorke NBA lige, sada su objavljene i petorke s najboljim igračima.

Po prvi put se tu našao i srpski centar Nikola Jokić. Fantastičnim partijama u dresu Denver Nuggetsa zaradio je čak 411 bodova od maksimalnih petsto. Čak 59 stručnjaka od ukupnih stotinu smatralo je da Jokić zaslužuje biti u prvoj petorci lige, a čak dva igrača dobila su svih sto glasova za prvu petorku!

To su Giannis Antetokounmpo i James Harden. Ovaj dvojac bori se i za titulu najkorisnijeg igrača lige, a Grk je već triput bio u najboljim petorkama lige, dok se Harden tu našao čak šest puta.

Uz njih trojicu, prvu petorku upotpunili su i najbolji šuter u povijesti Stephen Curry i krilo Oklahome Paul George.

U drugoj petorci se našao centar Philadelphije Joel Embiid koji je vodio ljutu bitku s Jokićem. On je imao ukupno 375 bodova. Uz njega, tu su i dva fantastična krilna igrača - Kawhi Leonard i Kevin Durant, a na bekovskim su pozicijama Damian Lillard i Kyrie Irving.

Tek u trećoj petorci našao se dugogodišnji najbolji igrač lige LeBron James. Na centru je defenzivni gorostas Rudy Gobert iz Utah Jazza, bekovi su Russell Westbrook i Kemba Walker iz Oklahome, a peti igrač je Blake Griffin.

Bojan Bogdanović nije dobio nijedan glas, čak ni za treću momčad. a Luka Dončić dobio je jedan glas za drugu All-NBA postavu.

Zbog ovih selekcija neki bi igrači mogli dobiti velike povišice. Damian Lillard i Kemba Walker zbog ovog odabira mogu dobiti takozvani supermaksimalni ugovor, koji bi kod Lillarda iznosio 191 milijun dolara na četiri godine. Klay Thompson i Bradley Beal, bekovi Warriorsa, odnosno Wizardsa, neće moći dobiti taj ugovor ovog ljeta jer se nisu našli u odabiru.