Obavijesti

Sport

Komentari 1907

Još jedan Hrvat u četvrtfinalu, Nadal nastavio čudesan niz

Još jedan Hrvat u četvrtfinalu, Nadal nastavio čudesan niz
3

Ivan Dodig i Filip Polašek izborili su četvrtfinale Australian Opena pobijedivši par Melo/Tecau. Rafael Nadal, pak, i 11. meč zaredom na Grand Slamu nije izgubio set

VIDEO

Mate Pavić, Nikola Mektić i Darija Jurak uspjeli su još u nedjelju, to, nažalost, u ponedjeljak nije Donna Vekić, ali zato jest Ivan Dodig koji je s Filipom Polašekom postao još jedan Hrvat u četvrtfinalu Australian Opena. 

Međugorac i Slovak sredili su sedme nositelje, Rumunja Tecaua i bivšeg Dodigova partnera Mela sa 6-4, 6-3. Možda i ključan trenutak cijelog meča dogodio se kod 4-4 u prvom setu kada su Dodig i Polašek spasili tri break-lopte, potom odmah uzeli set te uz jedan break u drugom setu dovršili posao koji će nastaviti protiv para Ebden/Smith ili Koolhof/Kubot.

Rafael Nadal, pak, nastavlja demantirati svakog, a i sebe, koji su mislili da zbog bolnih leđa neće moći puno. A ni Fabio Fognini nije Španjolcu mogao ništa koji je dobio 11. meč zaredom (!) bez izgubljenog seta (6-3, 6-4, 6-2). Strašan podatak. Zadnji je izgubio upravo ovdje prošle godine četvrtfinalnim porazom od Thiema, da bi uz čistih 21-0 osvojio Roland Garros.

Australian Open

Nadal je danas, pritom, 13. put izborio četvrtfinale Australian Opena te ukupno 43. ukupno na Grand Slamu.

- To je dobra brojka - rekao je raspoloženi Rafa koji je skor s Fogninijem poboljšao na 12-4.

- Kada on igra dobro, jedan je od najopasnijih igrača na Touru. Danas je bilo vrlo vlažno, uvjeti su bili brži i, iskreno, to više volim. 

Zanimljiva se scena dogodila kada su do Nadala na klupu došli fizioterapeuti, ali - greškom.

- Nisam vas ja zvao, možda netko drugi - kazao je dok je dvojac ostao u čudu.

Osim što drugom tenisaču svijeta nedostaju još tri pobjede da postane novi Grand Slam rekorder, može postati i prvi tenisač koji je barem dvaput osvojio svaki Grand Slam. Da, nevjerojatno zvuči podatak da je ovdje trijumfirao samo jednom. U četvrtfinalu će igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa kojemu je bez borbe zbog ozljede trbušnog zida predao Matteo Berrettinija.

- Mlad je, snažan i pun energije - nije previše Rafa htio oko svog idućeg protivnika kojeg ionako jako dobro poznaje i vodi 7-1.

Ruski spektakl, pak, priredit će u četvrtfinalu Daniil Medvedev i Andrej Rubljev. Medvedev je s 3-0 ispratio krvnika Borne Ćorića McDonalda (6-4, 6-2, 6-3), dok je Rubljevu nakon 6-2, 7-6 predao Norvežanin Ruud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1907
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica