Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Volio bih da su Pjaca i Pivarić tu, a Gvardiol kao da ima 27'

'Volio bih da su Pjaca i Pivarić tu, a Gvardiol kao da ima 27'

Hrvatska u nedjelju u 15 sati otvara Euro s Engleskom, a pred kamere je pet dana uoči te utakmice stao jedan od senatora reprezentacije. 'Svjesni smo svoje vrijednosti i imamo iskustvo tih velikih natjecanja, kaže Badelj

VIDEO

Još samo pet dana ostalo je do utakmice s Engleskom na Wembleyju i otvaranja Eura. Nakon poraza od Belgije, hrvatski reprezentativci su se vratili u svoju bazu u Rovinj gdje bruse formu za prvu utakmicu.

Pokretanje videa...

Hrvatska remizirala s Armenijom 01:12

Kakvo je stanje u momčadi, s kakvim raspoloženjem naši igrači dočekuju Engleze te koje im je posljednje zadatke zadao izbornik Zlatko Dalić na pripremama, otkrili su na pressici Milan Badelj i Luka Ivanušec.

Badelj je već godinama član reprezentacije i jedan je od senatora. Bio je s Hrvatskom na Euru 2012. i 2016. te na SP-u u Brazilu i Rusiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako su se uklopili mladi igrači u reprezentaciju?

- Iskonstruirala se reprezentacija tijekom Lige nacija i kvalifikacija. Od novih su tu Luka i Joško, ovi neki mlađi su tu već bili. Znamo se, oni znaju nas. Luka i Joško imaju strašnu kvalitetu, par treninga im je dovoljno da se uklope. Ovo je dobar spoj mladost i iskustva, budućnost reprezentativnog nogometa je svijetla. Izbornik je taj koji mora prelomiti i odlučiti se za ono u što duboko vjeruje da će donijeti rezultat. Svatko od nas igrača na ovako velikom natjecanju se mora staviti u funkciju momčadi i da je spreman igrati pet, deset, 20 minuta. Koliko dobiješ šansu - kazao je Milan Badelj. 

Rovinj: Popodnevni trening hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Iskusni hrvatski veznjak je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Genoe. Klub se jako mučio na početku sezone zbog korona virusa i dolaska novih igrača, no kako je sezona odmicala, tako su izgledali sve bolje i na kraju završili na odličnom 11. mjestu. Badelj je bio jedan od lidera momčadi, skupio je 30 nastupa.

- Zadovoljan sam sa sezonom. Početak nije bio idealan, momčad je sklepana u zadnjem tjednu prijelaznog roka. Jako smo se patili u prvom dijelu sezone, došao je i drugi trener pa smo tada shvatili da riskiramo da ispadnemo. Drugi dio sezone smo bili fenomenalni, bili smo možda šest, sedmi što se tiče tog dijela sezone. Bili smo na kraju 11., što je najbolji plasman od ere Gasperinija - kazao je Badelj.

Hrvatski reprezentativci odradili popodnevni trening u Rovinju

Koga bi od igrača sa SP-a iz Rusije volio vidjeti sada u reprezentaciji?

- Iz srca bih rekao Pivarić. On mi je najbolji prijatelj. Ako ne on, onda je Pjaca. Jer je isto iz srca. Ali i jedan i drugi imaju kvalitetu da budu tu. 

Osvrnuo se i na hrvatske bisere Luku Ivanušeca i Joška Gvardiola koji su ove sezone bili fenomenalni u dresu Dinama.

- Luka Ivanušec ima kvalitetu i glavu. Ima ekstra kvalitetu, jako malo mu treba da se privikne na novu situaciju. Vjerujem da će biti pravi kada ga izbornik stavi. Igra tu poziciju u Dinamu na desnom krilu i sigurno će mu biti lakše u reprezentaciji. Gvardiol kao da ima 27 godina po igri, nikada mu ne bih dao 19. Najzreliji, najspremniji. On je predodređen. Želim mu sve najbolje, da ga zaobiđu sve ozljede i tu onda pričamo o najvišem mogućem nivou - kazao je Badelj.

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije

Ne baš uvjerljiv početak kvalifikacija za SP i remi protiv Armenije te poraz od Belgije, malo su poljuljali samopouzdanje reprezentacije. No, Badelj tvrdi da je takva situacija bila i uoči SP-a u Rusiji. A znamo svi kako je tada završilo.

- Pozitivniji rezultati bi donijeli bolju atmosferu unutar ekipe. Svjesni smo svoje vrijednosti i imamo iskustvo tih velikih natjecanja. Te sve pripremne utakmice su bile slične kao prije SP-a, to su slične utakmice, u principu nisi briljantan u završnici. Zbog fizičkog razloga ponajviše. Trenira se jako, fali konkretnosti. To nam je falilo protiv Belgije i Armenije. Pozitivni rezultati bi sigurno donijeli veći zamah, ali slična situacija je bila i prije Rusije. Ja vjerujem u reprezentaciju i da ćemo igrati onako kako moramo.

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije

Već i ptice na grani znaju kako su nam prekidi jedna od najslabijih točaka. Izbornik je najavio kako će u pripremama za Euro najviše raditi na tome, no koje druge zadatke je stavio pred naše reprezentativce?

- Traži se kompaktnost, reakcija pri izgubljenoj lopti. Pokušavamo raditi na varijantama kod otvaranja igre. Tu imamo najmanje problema ponajviše zbog kvalitete veznih igrača koji znaju improvizirati u teškoj situaciji. To su te neke stvari. Manje više što svi rade. Visoki pritisak da se ne moraš vraćati 60, 70 metara nazad. Bit će sigurno toga protiv Engleske, morat ćemo biti gusti i čvrsti u bloku i čekati šansu za otvaranje, za kontre i polukontre - zaključio je Badelj.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener