Obavijesti

Sport

Komentari 16

Joško: Moja Blanka mora se boriti s tim šovinistima

Joško: Moja Blanka mora se boriti s tim šovinistima
6

Vidjevši kako je Isinbajeva ostala bez medalje, ja sam shvatila što sam napravila, kazala je Blanka na povratku u Hrvatsku. O porniću nije govorila...

VIDEO

Ovo mjesto polako postaje 'Hall of fame', pogledajte samo koji su sve sportaši ovuda prošli, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u zagrebačkoj zračnoj luci. Koji trenutak ranije u VIP salon ušla je Blanka Vlašić i njezina pratnja. Tata Joško u rukama je nosio neizostavni fotoaparat, bez njega u posljednje vrijeme nigdje ne ide.
- Je, stvarno smo već navikli na ovu prostoriju, ovo je njena deseta velika medalja u karijeri - ponosno je istaknuo Joško i dodao:
- Jedna je dimenzija doći do vrha, a sasvim druga na vrhu i ostati. Oni koji mogu ponavljati ovakve uspjehe spadaju među sportske legende, a Blanka je na najboljem putu da to i postane.
Dok su tata i kći Vlašić bili u Dohi, hrvatska javnost raspisala se o "Blankinom porniću", na sat vremena činilo se da će puknuti velika afera. Cijelu priču Vlašići tad nisu željeli komentirati, Blanka nije ni ovoga puta. Ali Joško nije propustio reći:
- Vidite kroz kakve sve tegobe čovjek prolazi na putu do ovakvih uspjeha, pogotovo ako ste žena. I to posebno ovih dana, nakon svega što se događalo. Ženama treba pet puta više snage i energije, a Blanka se mora boriti sa šovinističkim muškim svijetom u kojem živimo.
Izlazak pornića za kojeg se brzo ustanovilo da nema veze s Blankom pretvorio je Joška u borca za ženska prava.
- Ovo društvo mora osigurati da žene budu ravnopravne muškarcima, i to zapravo, a ne samo na papiru.
Unatoč svemu, Blanka se i u Dohi poigrala s konkurencijom, uzela je zlato i napala svjetski rekord. Ali o novom napadu na 210 cm nije govorila. A ni neće.
- Više neću odgovarati ni na kakva pitanja o svjetskom rekordu. O tome ću pričati kad do toga dođe, a dotad želim uživati u ovom zlatu. Na meni je samo da napredujem i to ću uvijek raditi, bez obzira na sve. Ovako svako natjecanje na kojem ne skočim svjetski rekord nekako postaje neuspješno - rekla je Blanka.
Na dvoranskom SP-u za zlatnu medalju je bilo dovoljno preskočiti dva metra, Blanka je uzela četvrto svjetsko zlato zaredom.
- Shvatila sam što sam učinila tek vidjevši da je Isinbajeva ostala bez medalje. Loše sam spavala noć nakon natjecanja, a ni drugi dan se nisam uspjela naspavati zbog dodjele medalja. Ali sad slijede tri tjedna aktivnog odmora - rekla je Blanka, otkrivši i kako provodi taj "aktivni odmor":
- Lagani treninzi, sponzorske obaveze i bećarenje!
Nakon svega, Blanka je rezala tortu za sve okupljene. Ali jedan rez bio je previše.
- Dajte vi, to je meni sad ogroman napor - sa smiješkom se obratila nekome sa strane.
I bio je to valjda jedini smiješak kojim je počastila čestitare prije nego je sjela u crni džip i krenula prema svom Splitu. Na bećarenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu