Obavijesti

Sport

Komentari 62

'Pa ja sam navijač Dinama sa sjevera, pričao sam s Bjelicom'

'Pa ja sam navijač Dinama sa sjevera, pričao sam s Bjelicom'
6

Odlično sam surađivao s Bjelicom. Emocije su pomiješane, gubitak tate mi puno znači, ali oduvijek želim biti trener Dinama, kaže Jovićević kojem se u stožeru umjesto Davora Bukovine pridodao Marko Kuže...

VIDEO

Dinamo je danas i službeno predstavio nasljednika Nenada Bjelice, novi trener 'modrih' postao je Igor Jovićević (46). Zagrepčani zbog cijele situacije oko korona virusa i zabrane okupljanja na javnim mjestima nisu mogli organizirati službenu press-konferenciju, pa je Jovićević predstavljen putem klupskih platformi (službena stranica i društvene mreže).

Stručni stožer Igora Jovićevića činit će pomoćnici Damir Krznar i Alen Peternac, kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina, trener golmana Sandro Žufić, analitičar Vedran Attias, dok je novi tehnički direktor (team menadžer) Marko Kuže, sin pokojnog trenera Josipa Kužea. Marko Kuže na ovoj funkciji mijenja Davora Bukovinu koji ostaje u sustavu kluba, njegovo je iskustvo 'modrima' i dalje neprocjenjivo.

Dinamo je za svoje navijače pripremio jedan zanimljiv video o novom treneru, a onda će se medijima predstaviti i Igor Jovićević.

- Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost glavnog trenera - istaknuo je trener Jovićević u svome uvodnom govoru, pa nastavio:

- U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem. Cijelo sam vrijeme bio usredotočen na proces usavršavanja, na učenje kroz utakmice, kroz stresne situacije uz koje postaješ i bolji čovjek... Želio sam biti spreman u slučaju da dođe prilika iz Dinama, želio sam da budem spreman odgovoriti svim izazovima i zahtjevima.

U doba dok je vodio drugu momčad odlično je surađivao s tadašnjim glavnim trenerom Nenadom Bjelicom.

- Čuli smo se i nakon njegova odlaska. Poštujem ga, naša je suradnja bila fenomenalna. Pratio sam svaku njegovu utakmicu, analizirao igru i to jednim dijelom prenašao na svoje igrače. Bili su nam parametar kako treba izgledati momčad. I moram reći da smo u tome i mi uspijevali.

Kako će izgledati Dinamo pod vašim vodstvom? Vaša je mlada momčad u medijima dobila simpatičan nadimak 'fakini'...

- Ma, mogu biti i fakini, mangupi, frajeri... Bitno je da imamo stil, da budemo prepoznatljivi. Kadar ovisi i o potražnji igrača na tržištu. Vidjet ćemo u suradnji sa sportskim sektorom, sa sportskim direktorom. Bilo bi dobro da momčad ostane na okupu, da bude što više igrača koji su tu bili i pod vodstvom trenera Bjelice. Pokušat ćemo nastaviti njegovim putem, ali na neki moj način, s nekim mojim idejama. Želim da igrači znaju da pred sobom imaju čovjeka, a ne samo trenera koji robuje taktici, da imaju iskrenog čovjeka koji ne krivuda, bitno je da imaju povjerenja u trenera - tvrdi Jovićević, pa dodaje:

- Ne treniram strogoću, to nije moj stil. Iako mi je momčad uvijek ispred pojedinca, ne smijemo zaboraviti da i svaki pojedinac ima svoj stav, svoja razmišljanja. Želim da u igri budemo prepoznatljivi, dominantni, da igramo na suparničkoj polovici, želim da smo agresivni kad izgubimo loptu, da se branimo imajući loptu... No, možeš kontrolirati igru i bez lopte, dati suparniku, recimo, 60 posto posjeda pa uz čvrsti, gusti blok svejedno možeš pobijediti.

Neki su klubovi počeli trenirati, bilo pojedinačno ili u manjim grupama.

- Mi smo podnijeli zahtjev Stožeru civilne zaštite i zasad dobili negativan odgovor. Uostalom, svi moramo biti socijalno osjetljivi. Ljudi su zdravstveno ugroženi, mnogi ostaju i bez posla. Ponašat ćemo se u skladu s uputama Stožera civilne zaštite.

Nažalost, Igorov otac Čedomir Jovićević, nekadašnji popularni Dinamov lijevi bek, preminuo je 11. travnja. U Dinamo je došao 1972. i proveo cijelo desetljeće odigravši 390 utakmica.

- Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. A, igrao je praktički bez pauze, bez ozljeda. Jedina je stanka bila kad je morao odslužiti vojni rok. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha - završio je Jovićević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka