Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jug dočekuje Barcelonetu na Gružu: Nismo imali ovakav test

Jug dočekuje Barcelonetu na Gružu: Nismo imali ovakav test
1

Trener Juga Kobešćak je na konferenciji za medije na bazenu u dubrovačkom Gružu utakmicu s Barcelonetom opisao je kao "težak posao protiv fantastičnog protivnika"

Trener hrvatskog vaterpolskog prvaka Jug Adriatic osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Barcelonete, koja će se igrati u petak u 19 sati, izjavio je kako će taj susret biti trenutačni ispit snage, ali i da nije riječ o odlučujućoj utakmici.

- Bili su treći i četvrti u protekle dvije sezone Lige prvaka i neskriveno napadaju titulu prvaka Europe. Nakon dva 'zapinjanja' u polufinalu odlučili su proširiti broj kvalitetnih igrača", istaknuo je Kobešćak, koji smatra kako je Barceloneta ove sezone odigrala premalo utakmica i još nije došla do svoje igre.

- Nadam se da su se malo usporili, jer nam je njihova brzina uvijek stvarala problem, a nadam se i da mi igramo brži vaterpolo. Zasad sam zadovoljan obranom, tranzicijom i raznovrsnosti u napadu, ali još uvijek nismo imali ovakav test igre - rekao je Kobešćak koji je napomenuo kako je u proteklom tjednu Jug odigrao nekoliko utakmica na četvrtfinalnom turniru Kupa Hrvatske, kada je pružena prilika brojnim mladim igračima.

- Očekivao sam da ih bude još, ali s obzirom na broj treninga i njihove obveze nisu svi odigrali. Svakako smo pokazali put kojim klub ide u budućnost - istaknuo je Jugov strateg.

Igrač Juga AO Paulo Obradović istaknuo je kako je Barceloneta kao ozbiljna momčad s tri pojačanja otvoreno krenula u napad na naslov prvaka Europe.

- Doveli su Aleksića, Bodegasa i De Tora, a ostao je kostur lanjskog sastava. Ne bojimo se, već ih poštujemo. Utakmica dolazi u pravom trenutku, da vidimo gdje smo trenutno. Igramo kod kuće, u Gružu, i napravit ćemo sve da pobijedimo, odnosno da nastavimo pobjednički niz, ako to bude moguće - poručio je Obradović.

Inače, predsjednik VK Juga AO Tomislav Dumančić s predsjednikom Uprave Adriatic osiguranja potpisao je na konferenciji za medije petogodišnji sponzorski ugovor, a potom je s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem obišao radove na obnovi prostora bazena u Gružu, gdje se, između ostalog, planira i Muzej vaterpola. (fh)