Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jug dočekuje Barcelonetu na Gružu: Nismo imali ovakav test

Jug dočekuje Barcelonetu na Gružu: Nismo imali ovakav test
1

Trener Juga Kobešćak je na konferenciji za medije na bazenu u dubrovačkom Gružu utakmicu s Barcelonetom opisao je kao "težak posao protiv fantastičnog protivnika"

VIDEO

Trener hrvatskog vaterpolskog prvaka Jug Adriatic osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Barcelonete, koja će se igrati u petak u 19 sati, izjavio je kako će taj susret biti trenutačni ispit snage, ali i da nije riječ o odlučujućoj utakmici.

- Bili su treći i četvrti u protekle dvije sezone Lige prvaka i neskriveno napadaju titulu prvaka Europe. Nakon dva 'zapinjanja' u polufinalu odlučili su proširiti broj kvalitetnih igrača", istaknuo je Kobešćak, koji smatra kako je Barceloneta ove sezone odigrala premalo utakmica i još nije došla do svoje igre.

- Nadam se da su se malo usporili, jer nam je njihova brzina uvijek stvarala problem, a nadam se i da mi igramo brži vaterpolo. Zasad sam zadovoljan obranom, tranzicijom i raznovrsnosti u napadu, ali još uvijek nismo imali ovakav test igre - rekao je Kobešćak koji je napomenuo kako je u proteklom tjednu Jug odigrao nekoliko utakmica na četvrtfinalnom turniru Kupa Hrvatske, kada je pružena prilika brojnim mladim igračima.

- Očekivao sam da ih bude još, ali s obzirom na broj treninga i njihove obveze nisu svi odigrali. Svakako smo pokazali put kojim klub ide u budućnost - istaknuo je Jugov strateg.

Igrač Juga AO Paulo Obradović istaknuo je kako je Barceloneta kao ozbiljna momčad s tri pojačanja otvoreno krenula u napad na naslov prvaka Europe.

- Doveli su Aleksića, Bodegasa i De Tora, a ostao je kostur lanjskog sastava. Ne bojimo se, već ih poštujemo. Utakmica dolazi u pravom trenutku, da vidimo gdje smo trenutno. Igramo kod kuće, u Gružu, i napravit ćemo sve da pobijedimo, odnosno da nastavimo pobjednički niz, ako to bude moguće - poručio je Obradović.

Inače, predsjednik VK Juga AO Tomislav Dumančić s predsjednikom Uprave Adriatic osiguranja potpisao je na konferenciji za medije petogodišnji sponzorski ugovor, a potom je s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem obišao radove na obnovi prostora bazena u Gružu, gdje se, između ostalog, planira i Muzej vaterpola. (fh)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka