Obavijesti

Sport

Komentari 6

Junaci na jedan dan: Od Šupe do Špicera, poštari rasturaju

Junaci na jedan dan: Od Šupe do Špicera, poštari rasturaju
5

FACE Zabiju Hajduku ili obrane penal Dinamu, budu face na jedan dan, potom se vraćaju svom poslu. U Kupu blistaju vozači, keramičari, a najčešće - poštari, poput golmana Jalžabeta kojem je skandirala Torcida

VIDEO

Dojmovi su se malo slegli, ali još se osjeća malo glamura od preksinoć. Na poslu mi kolege prilaze i govore: ‘Dođi da mi daš autogram’, smije se Dejan Špicer, kojem je protiv Hajduka skandirala i Torcida.

Dejan je, inače, poštar, kao i Ivica Šupe, koji je prije osam godina završio na svim naslovnicama nakon što je uspio zabiti Dinamu i doma i u gostima pa za nagradu od kluba dobio - janje!

- Ma gledam utakmicu Hajduka i Jalžabeta i sve ne mogu vjerovati da je taj mali golman Špicer toliko dobar, da je skinuo 23 udarca! Ali kad sam čuo da je poštar, sve mi je bilo jasno - nasmijao se Ivica Šupe, također poštar, ali iz Šibenika, koji danas s 40 godina igra za DOŠK iz Drniša, a u dresu Zagore iz Unešića bio je senzacija Kupa zabivši dva puta Dinamu 2008.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kako je krenulo, ne bi bilo loše da mi poštari složimo momčad pa nastupimo u Kupu - nasmijao se Šupe i prisjetio se slavnog dana:

- Ma odmah na terenu s mene su strgali kopačke, dres, svu opremu, samo sam štitnike uspio sačuvati i njih nosim i danas. Evo 40. mi je na leđima, a ti kostobrani očito su mi sretni jer nikad nisam bio teže ozlijeđen. Iz tih vremena nestale su skoro sve uspomene, snimku nikad nisam ni uspio nabaviti. Čuvam još jedimo isječke iz novina...

Sjeća se kao da je bilo danas kad je zabio gol velikom Dinamu na Maksimiru.

- Ma sedam dana sam vježbao slobodnjake s istog mjesta, nešto mi je govorilo da ću ga zabiti. I sudac u 80. dosudi slobodnjak za nas. Suigrač mi kaže: ‘Ajde ti na skok!’ A ja velim: ‘Kapetane moj, Dujiću, obećao sam dati gol. Evo 80. minuta je, ako ga sad ne dam, neću više nikad’. I zabio sam!

Što je još bolje, šibenski poštar htio se okladiti na sebe da će zabiti gol, ali - nije ga uopće bilo u ponudi.

Evo vam još jedna “poštarska” - 2009. je tadašnjeg prvoligaša Zadra iz Kupa izbacio niželigaš Velebit, a dva gola zabio je Davor Klapan. Pogađate, i on je poštar.

Najveća od svih senzacija u Kupu bila je ipak pobjeda Dugog Sela protiv tad moćne Croatije, za koju su igrali Bišćan, Viduka, Jeličić, Šokota... Bilo je to u rujnu 1998., Dugo Selo je pobijedilo 3-2, a odlučujući gol zabio je Željko Car, kojemu je to bila oproštajna utakmica.

- I danas čuvam isječke iz novina, izrezao sam i napravio kolaž te stavio u sobu na zid - rekao nam je Car.

Trener “modrih” tad je bio Cico Kranjčar.

- Sreli smo se nekoliko godina nakon te utakmice u Dalmatinki, pozdravili, popili piće. Žao mi je što se svi zajedno na taj datum, 8. rujna, ne okupimo na večeri, druženju. Nismo se okupili ni na pet godina ni na deset. Evo, za dvije godine bit će 20 godina od te senzacionalne pobjede. Bilo bi dobro da se okupimo, jer do 30. obljetnice tko živ, tko mrtav - kaže Car.

Možda i jesu bili zvijezde za jedan dan, ali u almanasima zauvijek ostaje zapisan dan kad su zabili velikanima...

Vozač busa zabio je Dinamu

Ivan Pozaić bio je glavna faca u Mačama nakon što je u listopadu 2008. zabio Dinamu gol. Izgubili su 5-1, ali se slavilo i pilo u njegovo ime u cijelome mjestu. Ivan radi kao vozač autobusa.

Naftašev konobar izbacio "modre"

Zabio sam dva gola i izbacio Dinamo. Napravio sam 50 kopija snimke i podijelio ih. Meni je ostala samo jedna, ali taj CD više ne radi. Izlizao se koliko sam ga puta pogledao, kaže Franjo Božić.

Car još čuva sve isječke iz novina

Nisam se mijenjao za dres, nemam ga s te utakmice, ali sam sljedeće jutro izrezao sve tekstove koji su bili u novinama. Sve sam ih spojio u kolaž i stavio na zid sobe, kaže Željko Car.

Obranio penal Jošku Jeličiću

Miro Martinović dosudio je penal za “modre” u 88. minuti kod 3-2 za Dugo Selo. Loptu je uzeo Joško Jeličić, a Igor Ištvanić pročitao je njegov udarac i obranio. Junak i u 40. brani za Savu Sop.

Prodao je "panenku" Lisjaku

U rujnu 2012. Nedelišće je izbacilo Rijeku. Junak utakmice bio je Danijel Jagec, koji je zabio iz penala u šestoj minuti produžetka. Branio je Robert Lisjak, a Jagec je zabio “panenkom”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener