Obavijesti

Sport

Komentari 0

Junaci pobjede naših ragbijaša: Roditelji su u JAR-u i Novom Zelandu ponosno gledali...

Junaci pobjede naših ragbijaša: Roditelji su u JAR-u i Novom Zelandu ponosno gledali...
7

Momci, ovo ste dobili srcem! Kažu da je Švicarska prejaka za nas, ali nije, govorio je igračima izbornik Poša uoči spektakla u Makarskoj iduće subote

VIDEO

Ovo je bila velika utakmica i momci, slušajte me, pobijedili ste srcem, zapamtite to! Nitko nije vjerovao da ćemo dobiti u Litvi, sad svi govore da je Švicarska predobra. Nije!

Bio je to govor izbornika Anthonyja Poše odmah na terenu u Šiauliaiju, gdje su hrvatski ragbijaši ostvarili jednu od najvećih pobjeda ikad. U Trophy diviziji Europskog kupa nacija svladali su Litvu 39-37.

Pokretanje videa...

Hrvatska ragbijaška reprezentacija 00:08

Suparnici su igračem utakmice proglasili Jasona Newtona (30) - momka čiji je otac Južnoafrikanac, a majka porijeklom s Pelješca te mu je srednje ime Davor - koji je rakitićevski mirno pogodio kazneni udarac u posljednjoj sekundi za pobjedu, a ukupno je udarcima nogom sakupio 19 poena.

- Roditelji su gledali utakmicu u JAR-u i sretni su, ubrzo nakon susreta su mi čestitali - rekao nam je i dodao:

- Jednom sam već tako pogodio u zadnjoj sekundi za pobjedu, ali to je bilo za klub, nikad u ovako važnoj utakmici. Nemam neki poseban ritual, važno je samo vjerovati u svoj udarac jer čim počneš razmišljati o tome da bi mogao promašiti, promašit ćeš - objasnio nam je filozofiju Newton.

A za ono što je izveo Daniel Mau'u (25), čija je majka porijeklom iz Cernika, a otac mu je Samoanac, nema filozofije. Sa svojih 130 kg doslovno je poput tenka vukao četvoricu igrača Litve do linije polaganja te zabio pogodak kojim je Hrvatska, uz Newtonovo pretvaranje, preokrenula na 31-30.

- S roditeljima sam se čuo nakon utakmice, u Novom Zelandu su, gledali su utakmicu, sami jer je ondje bila duboka noć, i oduševljeni su, ponosni do neba. Dva sina igrača su im zajedno za Hrvatsku, sjajno! A pogodak? Ne znam koliko me Litavaca pokušalo zaustaviti, samo sam gledao liniju i kako da dođem do nje - govorio nam je simpatični Mau'u, čiji je brat Deon također odigrao odličnu partiju.

Andrija Galić postigao je rano polaganje za vodstvo Hrvatske, svoje prvo za reprezentaciju, a u jurnjavi za Litavcima u zadnjih deset minuta dvaput je pogodio kapetan Nik Jurišić.

- Ne sjećam se ovako zanimljive i dramatične utakmice reprezentacije, dali smo srce na terenu - rekao je Jurišić, čijim je polaganjem Hrvatska povela 36-30 dvije minute prije kraja, a Poša je dodao:

- Ovo nam je prva pobjeda u ovom rangu i svi smo ponosni. I Švicarce možemo dobiti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu