Sport

Komentari 24

Jurčević: Hrvat sam, ali danas sam u srcu bio Azerbajdžanac

Jurčević: Hrvat sam, ali danas sam u srcu bio Azerbajdžanac

Hrvati su krenuli moćno, ali Balajev nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman - rekao je Nikola Jurčević

Kada je najmanje bilo realno, Azerbajdžan je osvojio prvi bod u kvalifikacijama. U Bakuu je zaustavio Hrvatsku (1-1) koja je tri dana ranije razbila Slovačku usred Trnave. No danas je zabila samo jedan gol i to iz penala. Strijelac je bio kapetan Luka Modrić.

- Jako sam zadovoljan izvedbom svojih igrača i ponosan sam na njih. Igrali smo protiv viceprvaka svijeta i bili smo momčad - rekao je Nikola Jurčević pa naglasio.

- Ja sam Hrvat, ali danas sam u srcu bio Azerbajdžanac.

Jurčević je bio pod kritikama javnosti i ovaj mu je bod došao u pravo vrijeme.

- Imali smo već dobrih utakmica u posljednje vrijeme, ali ne i rezultat. Ovo je zadovoljavajuće i sada imamo dvije opcije, nastaviti dalje hvatati bodove ili testirati mlade igrače.

Među mlađe spada i Emil Balajev (25), golman koji je u prvom poluvremenu svojim obranama ostavio domaćine u utakmici. Na kraju je to kapitalizirao Tamkin Halizada sjajnim slalomom u 72. minuti.

- Balajev je bio perfektan. Prvih 15-20 minuta bilo je posebno pamtljivo. Hrvati su krenuli moćno, ali on nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman - zaključio je Jurčević.

Najčitaniji članci