Obavijesti

Sport

Komentari 24

Jurčević: Popravni na Poljudu; Zekić: Ovo je put novog Osijeka

Jurčević: Popravni na Poljudu; Zekić: Ovo je put novog Osijeka
1

Evo, mi nismo Dinamo dobili u Maksimiru 16 godina, pa smo ih dobili lani, evo sada opet. Vjerujem da je to novi put ovog Osijeka, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić

VIDEO

Dinamo je upisao četvrti poraz ove sezone, u Maksimiru je slavio (1:0) Osijek. Gabrijel Boban postigao je jedini gol na utakmici, to je ujedno i prvi pogodak koji su modri primili pod vodstvom Nikole Jurčevića.

Šok na Maksimiru! Osijek slavi veliku pobjedu protiv Dinama
Šok na Maksimiru! Osijek slavi veliku pobjedu protiv Dinama

Ovim se porazom zakomplicirao put Zagrepčana prema novom naslovu prvaka, no sve će biti puno jasnije već kroz 10-ak dana kada će se Dinamo ogledati još s Hajdukom i Rijekom...

- Čestitam Osijeku na velikoj borbi i pobjedi, ova je utakmica za nas bila šokantna, ovo nam je neočekivani poraz. Mislim da smo ju izgubili u prvih 20-ak minuta kada smo loše ušli u utakmicu, a Osijek nam je tada zabio. Imali smo 20-ak udaraca, puno dobrih šansi, ali razbranio se njihov golman Malenica, a mi smo kažnjeni za tako loš ulazak u utakmicu - rekao je Nikola Jurčević, pa nastavio:

- Na kraju nismo uspjeli doći niti do boda, no koliko god ovo sve bilo bolno, još uvijek imamo bodovnu prednost. Držimo prvo mjesto, a sada se moramo odmah oporaviti do Splita gdje će nas čekati paklena atmosfera. Vjerujem da ćemo na Poljudu popraviti ono što smo propustili protiv Osijeka. Sigurno da bi nam bilo lakše da smo pobijedili Osijeka, imali bi veće samopouzdanje, ali nemamo vremena za plakanje, kao niti za duboke analize.

Stiže Hajduk...

- Taj nam derbi stiže odmah, mi tamo moramo pokazati pravi lice, biti hrabri i vjerovati da tu možemo izgledati puno bolje. Teško mi sada tražiti razloge zašto je utakmica otišla danas u tom smjeru, nismo se opustili, ovaj smo derbi okarakterizirali kao jako bitan dvoboj za nas. Mogli smo si pobjedom olakšati ulazak u derbi s Hajdukom, biti u komotnijoj situaciji, a sada je sve drugačije. I idemo na Poljud po popravni ispit.

Tongo Doumbia je šepao u finišu utakmice...

- Vjerojatno je dobio neki udarac, ali trebalo bi biti sve u redu. Još je prerano za neke analize, ali vjerujem da nije ništa ozbiljno. Olmo? On je dosta, čak vrlo upitan za Hajduk - poručio je Jurčević.

Zoran Zekić bio je ponosan na svoju momčad...

- Čestitam momčadi na zasluženoj pobjedi, prvih 35 minuta smo stajali odlično na terenu, ispunili sve zacrtane zadatke. Poslije toga je uslijedio pritisak Dinama, ali to morate očekivati u Maksimiru. Dečki su dali sve od sebe, imali smo još dobrih izlazaka, mogli smo i kazniti 'va banque' igru Dinama. Evo, mi nismo Dinamo dobili u Maksimiru 16 godina, pa smo ih dobili lani, evo sada opet. Vjerujem da je to novi put ovog Osijeka - poručio je Zoran Zekić, pa dodao:

Malenica? Ma on je naš prvi vratar, to znaju i on i Santini. Bio je u maloj rupi, morao sam ga malo ohladiti. Evo, sada je pokazao sve svoje kvalitete. Moje ideje s Marićem? Ma uvijek ja imam zanimljivih ideja, nekada to uspijemo izvesti dobro, nekada ne baš. Lako je sada biti general poslije bitke, ali nije uvijek sve tako jednostavno. Mi se doma znamo mučiti protiv Rudeša ili Intera, tako niti nas Dinamo danas nije uspio probiti. Nije HNL jednostavan, pogotovo je teško pobjeđivati po neravnom terenu u Gradskom vrtu.

Sada ste dodatno zakuhali prvenstvo...

- Ne znam jesmo li ga zakuhali, sada samo razmišlja kako da nešto napravimo i na Rujevici, tamo se ne smijemo predati. Drugi klubovi imaju svoje probleme, ja sam imao svoje do prije četiri dana. No, preživio sam, idem utakmicu po utakmicu, tako i treba -  završio je Zekić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani