Obavijesti

Sport

Komentari 24

Jurčeviću se vraćaju tri važna igrača: Najveći meč do sada...

Jurčeviću se vraćaju tri važna igrača: Najveći meč do sada...
1

Čeka nas velika utakmica, za nas možda i najveća do sada, jasno da se želimo plasirati ufinale Kupa. To su naši ciljevi, želje i ambicije, napravit ćemo sve da ispunimo taj zadatak, rekao je Dinamov trener

VIDEO

Dinamo je spreman za - utakmicu sezone. Zagrepčani ove srijede (od 17.30 sati) u svom Maksimiru dočekuju Rijeku, a ovoga puta ulog je jako velik. Riječ je o polufinalnom dvoboju Hrvatskog nogometnog kupa, bolji iz ovog ogleda će se u Vinkovcima u borbi za Rabuzinovo sunce sučeliti Hajduku.

Obje momčadi pune su motiva, svaka sa svojim zdravstvenim problemima, a Jurčević protiv hrvatskog prvaka ne može računati na Moru, Leškovića i Matela. Ipak, modri nemaju alibija, Dinamo mora dohvatiti veliko finale. Inače, će pritisak u Maksimiru postati još veći...

- Čeka nas velika utakmica, za nas možda i najveća do sada, jasno da se želimo plasirati u finale Kupa. To su naši ciljevi, želje i ambicije, napravit ćemo sve da ispunimo taj zadatak. Optimist sam, znam da smo kiksali u Zaprešiću, tamo smo imali i određenih problema. Izostala nam je nekolicina važnih igrača, bili su teški vremenski uvjeti, a i suparnik nam nije dozvolio taj pobjedonosni gol. Žalimo za ta dva boda - rekao je Nikola Jurčević, pa nastavio:

- No, ovo je veliki derbi. Rijeka već godinama ima europski pedigre, odigrali su puno velikih utakmica, sada su prvaci, te branitelji trofeja u Kupu. U zadnjoj utakmici su nas dobili 4:1, rekao bih da su tada uzeli sve ponuđeno. No, mi smo spremni, u dvoboj ulazimo s velikom željom za plasman u finale. Znamo koje su opasnosti Rijeke, način na koji igraju i čega se moramo paziti. Prije svega njihovih reakcija na drugu loptu, kao i kontranapada. Mi se želimo nametnuti i biti dominantni.

Može li Dinamo nadigrati ovakvu Rijeku?

- Naravno, znamo kako moramo igrati, ali o tome neću ovdje pričati. Utakmica će dati sve odgovore. U zadnje vrijeme djelovali smo malo slabije, gubili neke utakmice, a ovo je prilika za nas da pobjedom još podignemo razinu samopouzdanja, pa i dobijemo taj entuzijazam za finiš sezone.

Zdravstveno stanje?

- Znate i sami kako su nam u nekim utakmicama nedostajali važni igrači, sada je puno bolje. Soudani i Sosa su bili s reprezentacijama, odigrali dvije utakmice, imali i prije toga kontinuitet, pa vjerujem kako njihov izostanak u Zaprešiću neće na njih utjecati u smislu svježine. Vratio se i Doumbia koji jako dobro trenira. Ambijent bi trebao biti jako dobar, mi ćemo sigurno dati sve kako bismo došli do toliko željene pobjede.

Kakvo je stanje s Benkovićem?

- Dugo nije trenirao s momčadi, odlučit ćemo hoće li igrati protiv Rijeke. Znate naš kadar, znate na koga se sve može računati na bilo kojoj poziciji. O njegovom ćemo nastupu odlučiti poslije zadnjeg treninga.

Vjeruje li da ćete ovoga puta imati veću podršku maksimirske publike?

- Mislim da je Rijeka pravi mamac, da bi moglo biti 10-ak ili čak više tisuća gledatelja. Nervoza? Ne, osjećam tek pozitivno uzbuđenje. Ovo je i meni osobno jako važna utakmica, ne moram ni pričati koliko ona znači za naš klub. Igramo protiv velikog rivala, strašno smo motivirani, a pobjedom bi bili korak bliže jednom trofeju u sezoni. Pritisak? On je sastavni dio nogometa, pa i života u Dinamu. Znam kako to ide, ali od nervoze nema koristi. Mi samo želimo biti što bolji.

I za kraj, malo o Rijeci...

- O Rijeci se puno toga zna. Kompaktna su i čvrsta momčad, imaju nezgodniju prednju liniju gdje 3-4 pojedinca odlično izlaze u kontranapade. Čolak ima crveni karton, ali vjerujem da će Kek i tu pronaći dostojnu zamjenu. Moramo biti oprezni, ali jasno da svi vjerujemo u pobjedu i finale Kupa - završio je Jurčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani