Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Jurić je fantastičan! Drugi gol Interu kao da je on sam zabio'

'Jurić je fantastičan! Drugi gol Interu kao da je on sam zabio'

Radije ćemo riskirati da dobijemo 5 komada nego sa desetoricom kampirati ispred našeg golmana. Jedan na jedan, pa što bude. A ovi su dečki ponos svog trenera, kluba i grada, kaže trener Verone Ivan Jurić

VIDEO

La Liga, Premier League i Bundesliga su iznad, Serie A odavno nije vrh nogometnog svijeta, ali svi se treneri i nogometaši slažu: sa taktičkog i općenito trenerskog aspekta - talijanska je liga i dalje najzahtjevnija na planeti.

I u toj i takvoj Serie A, Hrvat Ivan Jurić za kormilom Verone jedan je od apsolutnih trenerskih hitova. Talijani su sa našim Jurićem oduševljeni!

VIDEO: Talijani obožavaju i Jurićev nogomet i njegovu osobnost

Pokretanje videa...

Ivan Jurić 03:26

Jurićeva momčad ide na maksimalnom broju okretaja od prve do zadnje minute, stoperi ulaze u završnicu, ne parkira se višak igrača u obrani nego brani jedan na jedan pa što bude, bude. Napadački, dinamično, atraktivno... Njegova Verona je možda i najljepše iznenađenje Serie A.

Protiv Intera su poveli 1-0, gubili 1-2 pa pet minuta prije kraja osvojili bod protiv deset puta skuplje i jače momčadi.

- Protiv Lukakua i Sancheza on ostavi svoje stopere '1 na 1'. Toliko sudjeluje u igri, nosi svoje igrače i glasom i vjerom u njih. Gol za 2-2 koji je dao Veloso... Pa skoro da je zabio sam Jurić! - piše Gazzetta dello Sport.

- Interov nogomet je dosadan, a Veronin je užitak za gledati. To da jednu tako skromnu momčad sa tako atraktivnim nogometom drži u gornjem dijelu tablice... To je divovski uspjeh hrvatskog trenera - ističe Corriere dello Sport.

Što kaže Jurić? Ponosan je na svoje igrače, ne zanimaju ga ponude ni Fiorentine, ni Torina ako će ga itko uvjetovati na drukčiji nogometni pristup i drukčiji način rada.

- Ova korona-pauza je bila stvarno veliki udarac na trenažni plan i program, na formu mojih igrača. Puni smo ozlijeđenih i iscrpljenih, nemam ni 1% jamstva da će igrači iz utakmice u utakmicu izdržati ritam u kojem igramo, ali tim divni dečkima na pamet ne pada odustati od našeg nogometa i od fajta. Tako sam silno ponosan na njih - pričao je Jurić za talijanski Sky Sport nakon 2-2 s Conteovim i Brozovićevim Interom u Veroni.

- Nisu ovi igrači navikli igrati svaka tri dana, a posebno nakon prisilne pauze usred sezone, ali vidjeli ste ih: Rrahmani stvara višak u napadu u 90', Pessina se sprintom vraća i pomaže obrani u nadoknadi... Što nego biti ponosan i sretan? Ne samo ja, nego cijeli klub i cijeli ovaj grad.

Jedan ga je njegov učenik posebno oduševio. Sofyan Amrabat (23), veznjak koji je zapravo već prodan Fiorentini za 20 milijuna eura.

- Taj divni mladi čovjek je najveće iznenađenje u cijeloj mojoj karijeri. Silno je inteligentan i pun ljubavi za za ovaj klub i grad. A nije mu bilo lako. Došao je iz Afrike, nije znao jezik, ima taj neki tvrdi marokanski karakter, ali dao ama baš sve što može da se prilagodi svakom zahtjevu koji je pred njega postavljen. Mislim da Amrabat može napraviti fantastičnu karijeru.

O Veroninom nogometu u Jurićevoj režiji koji oduševljava 'Čizmu':

- Radije ćemo riskirati da dobijemo 5 komada nego sa desetoricom kampirati ispred našeg golmana. I nije stvar u tome da mi pretrčimo kilometar, dva ili deset više od drugih. Ne. Stvar je u tome kako ih pretrčimo. Svi kao jedan, kao momčad, u formaciji i na način na koji smo se dogovorili. Stalno 100% pa... Dok god imamo zraka! A ova Verona ide i preko limita za koje su sami mislili da ih imaju.

SERIE A SOCCER MATCH: SS LAZIO VS HELLAS VERONA, ROME, ITALY - 05-02-2020

Ugovor ističe krajem sezone, Torino i Fiorentina kucaju na vrata...

- Ja želim ostati u Veroni. Ovo je klub koji mi je dao neopisivo puno. Ali ako budem morao otići onda bih radije otišao ne samo iz Verone nego i iz Italije, proširiti vidike i steći nova iskustva - rekao je trenerski hit talijanske Serie A, Hrvat Ivan Jurić.

Cijela je njegova trenerska karijera vezana uz Italiju u koju je došao prije dva desetljeća kao igrač. Nosio je dresove Crotonea i Genoe, a od 2010. trenirao klince Palerma i Genoe, bio pomoćni trener u Palermu i velikom Interu te vodio Mantovu, Crotone, Genou i sada Veronu.

Kome je sjedio na klupi kao pomoćnik? Gian Pieru Gasperiniju! Atalanta i Verona su najatraktivnije momčadi Serie A i klubovi sa najvećim prebačajem očekivanja. Učenik Jurić će, kad-tad, nadmašiti i maestra Gasperinija!

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu