Sport

Komentari 10

Jurić još jednom 'iščupao' recept za one najjače: Pao je Napoli!

Jurić još jednom 'iščupao' recept za one najjače: Pao je Napoli!

Jurić očito ima "ono nešto" za zaustavljanje najvećih talijanskih momčadi. Od sedam vodećih klubova na tablici (Milan, Inter, Roma, Juventus, Atalanta, Napoli, Lazio) poraz su upisali tek od Intera

Hrvatski strateg na klupi talijanske Verone, Ivan Jurić (45), ne prestaje raditi 'čuda' u talijanskog ligi. Hellas Verona pobijedila je Napoli (3-1) i priključila se u borbu za 'Europu'.

Iako, u prvoj minuti nije ništa sugeriralo na takav ishod. Lozano je zabio najraniji gol u povijesti Napolija, već u devetoj sekundi!

No, Jurićeva momčad nije se predavala, već je do poluvremena vratila stvari na početak. U 35. je zabio Dimarco, da bi Barak u 65. kompletirao preokret Verone.

Pobjedu Jurićevih 'trupa' potvrdio je Zaccagni golom u 79. minuti, a Gennaru Gattusu nije preostalo ništa drugo nego čestitati kolegi.

Hrvatski napadač Nikola Kalinić zaigrao je u početnoj postavi, a zamijenio ga je Di Carmine u 56. minuti.

Jurić očito ima "ono nešto" za zaustavljanje najvećih talijanskih momčadi. Pazite sad ovo! Od sedam vodećih klubova na tablici (Milan, Inter, Roma, Juventus, Atalanta, Napoli, Lazio) poraz su upisali tek od Intera, dok su Romu (3-0), Lazio (2-1) i Atalantu (2-0) pobijedili, a s Milanom (2-2) i Juventusom (1-1) remizirali. 

Verona je tako potvrdila da je i dalje borbi za prvih šest mjesta koje vode u Europu. Italija, podsjetimo, daje četiri predstavnika u Ligu prvaka, jednog u Europa ligu, a od sljedeće godine jedno je mjesto rezervirano za Konferencijsku ligu.

Iako je Verona deveta što ne zvuči ništa više od "solidnog" za šestim Napolijem zaostaje tek četiri boda. Još da pobijede i neku slabiju momčad, gdje bi im bilo kraja?

Najčitaniji članci