Obavijesti

Sport

Komentari 28

Jurić kao Pitagora u Crotoneu, a Ante Budimir kao - Heraklo

Jurić kao Pitagora u Crotoneu, a Ante Budimir kao - Heraklo
1

FEŠTA Slavlje je počelo na aerodromu, a u gradu je bilo više od 10.000 ljudi, javio nam se s proslave Ante Budimir. Napadač Crotonea slavi povijesni ulazak u prvu talijansku ligu

VIDEO

Kad sam prvi put došao u Crotone, nisam vidio niti jednog čovjeka. Kao da nitko ne živi u tom gradu. Jučer, na istom tome mjestu, stajao sam na bini, a ispred mene tisuće ljudi, javio se Ante Budimir.

Crotone je prvi put u povijesti izborio Serie A, a put prema prvoj ligi sa 16 golova popločio im je upravo Budimir.  Iz Crotonea je rodom slavni antički matematičar i filozof Pitagora, no njegov poučak sad je u drugom planu, u prvom je onaj Jurićev.

- Crotone je mjesto sa super klimom, hranom, no s druge strane, nema nekog sadržaja, nema kina, dosta je nerazvijeno, ipak je to jug Italije. Nema nekog programa,  socijalni život je slab - rekao je Budimir.

Crotone je u staroj Grčkoj bio poznat kao grad s fizički najsnažnijim ljudima, uvijek su pobjeđivali na Olimpijskim igrama.

- Kažu i da je Heraklo iz Crotonea, ovdje se priča taj mit. Kakvi smo mi fizički? Pa, pratimo taj mit, dosta trčimo i kad druge momčadi počnu padati, mi se tada dižemo. Iskreno, nismo mi ovdje skupljeni jer smo najbolji, svi smo imali neke probleme koji su nas spojili.

Budimir je zabio 16 golova, a niti jedan igrač Crotonea nikad u jednoj sezoni nije zabio više od 17. Stoga i ne čudi što je novi heroj kluba.

- Kad smo nakon boda u Modeni i promocije sletjeli u grad, na aerodromu su bile tisuće ljudi, fešta se nastavila na glavnom trgu. Kažem vam, kad sam došao prvi put u ovaj grad, bilo je 14 sati. Ništa nije radilo, nisam mogao ništa pojesti. Pomislio sam: ‘Što je ovo?!’. Sad je cijeli grad izašao na ulice proslaviti naslov - završio je Budimir.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka