Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Kad Argentina izgubi, Messi danima plače kao malo dijete'

'Kad Argentina izgubi, Messi danima plače kao malo dijete'
1

Osobno sam ga vidio kako nakon poraza ne progovara ni riječi, a onda jeca kao malo dijete. Strahovito je teško imati na leđima nade cijele jedne nacije, kaže Oscar Ustari o Leu Messiju

VIDEO

Od 2007.-2012. argentinski je golman Oscar Ustari (33) branio za španjolski Getafe i bio među trojicom golmana pozivanih u reprezentaciju Argentine. Danas je među vratnicama meksičke Pachuce.

Pokretanje videa...

02:12

Za Radio Mitre (glasovita, 95-godišnja radijska postaja iz Buenos Airesa) Ustari je govorio o temi koja je već desetljeće i pol rana na srcu nogometne nacije: kako je moguće da imamo Messija, a sa njim La Albiceleste nema nijedan jedini trofej?!

- Svega sam se naslušao i načitao u zadnjih 15 godina. I mogu razumjeti da zemlja koja je dala Maradonu i Di Stefana, koja ima dva naslova svjetskih prvaka i nogomet u venama svakog stanovnika može ponekad reagirati preemotivno, ali ovo što se u Argentini govori i piše o Messiju nema više nikakve veze sa zdravim razumom - priča Ustari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kako netko može pratiti i voljeti nogomet, a dovoditi u pitanje vrijednost Lionela Messija i njegovu privrženost Argentini? Rezultat može biti onakav kakav priželjkujemo ili se može dogoditi razočaranje, ali mi koji smo u reprezentaciji živjeli sa njim i koji i dan-danas znamo kako igrači doživljavaju pobjede i poraze naše Argentine, teško možemo 'probaviti' uvrede i kritike na njegov račun. Zato što su zlonamjerne i nemaju veze s istinom.

Ustari svjedoči:

- Osobno sam ga vidio kako nakon poraza u svlačionici sjedi slomljen i ne progovara ni riječi, a onda sam pod tušem jeca kao malo dijete. Strahovito je teško imati na leđima nade cijele jedne nacije. Ne može to shvatiti nitko od milijuna koji ga vrijeđaju i omalovažavaju. Jednog takvog nogometaša, genija i Argentinca.

Golman se sjeća Cope Americe 2011.

- Ispali smo od Urugvaja na penale odmah u prvoj rundi nokaut-faze. A bilo smo zemlje domaćini, igrali kod kuće. Prošao je čak koji dan kad sam bio kod njega doma na večeri. Dečko je bio: uništen - kaže Ustari.

- Ima sav novac i slavu ovog svijeta, bez problema može razmišljati 'Ma baš me briga, ionako se vraćam u Barcelonu s kojom stalno osvajam naslove i u kojoj sam nedodirljiv i obožavan'. Ali Messi je ili šutio ili plakao. I tako danima. Ako taj čovjek sa Argentinom ne postane prvak svijeta to će biti teška nogometna nepravda - zaključio je Oscar Ustari.

Sljedeće Svjetsko prvenstvo igra se 2022. godine. Messi će tada imati 35 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:32
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka