Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kad igramo s Islandom, onda uvijek netko bude isključen...

Kad igramo s Islandom, onda uvijek netko bude isključen...
3

S Islandom smo dosad odigrali pet utakmica, imamo četiri pobjede, a jedan je susret završio neodlučeno. Jedini su nam gol Islanđani zabili 2005. godine, u kvalifikacijama za SP

VIDEO

S Islandom smo se uvijek susretali u kvalifikacijama za svjetska ili europska prvenstva. Nikad nismo igrali prijateljsku utakmicu, a omjer je u ovih pet natjecateljskih utakmica itekako na našoj strani. Imamo četiri pobjede, a jedna je utakmica završila neodlučeno.

Hrvatska je prvi put protiv Islanda igrala u ožujku 2005. godine. Bile su to kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, a "kockasti" su u Maksimiru pobijedili 4-0. Izbornik je bio Zlatko Kranjčar, dva je gola zabio Niko Kovač, a po jedan Pršo i Šimunić.

U rujnu iste godine gostovali smo na Islandu i pobijedili smo 3-1. Islanđani su vodili do 56. minute, a onda je dva gola u razmaku od pet minuta zabio Balaban, a pobjedu je u završnici donio Darijo Srna.

Na idući susret čekali smo više od osam godina. On se dogodio u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. U Reykjaviku je 15. studenog 2013. godine bilo 0-0. U toj je utakmici počela serija isključenja na utakmicama Islanda i Hrvatske. Pocrvenio je Skulason. Igrali smo s igračem više od 50. minute, ali nismo uspjeli zabiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Četiri dana poslije smo pobjedom 2-0 u Maksimiru osigurali plasman u Brazil. Zabili su Mandžukić i Srna, ali nije sve išlo glatko. Mandžo je zabio u 27. minuti, a 11 minuta kasnije dobio je crveni karton. Ipak, uspjeli smo zabiti i s igračem manje. Island nam nije stvorio opasniju priliku. Rezultat je bio isti i u posljednjoj utakmici u studenom prošle godine. Dva gola zabio je Marcelo Brozović, a ovoga puta crveni je karton dobio Ivan Perišić. Dobio je igrač Intera crveni kad je sve već bilo riješeno. Pocrvenio je u 93. minuti.

Dakle, u tri posljednje utakmice Islanda i Hrvatske, uvijek je netko bio isključen. Jednom Islanđanin, dva puta naši igrači. Ako u nedjelju opet bude isključena, sad je valjda red da pocrveni igrač s Islanda. Naši dobivaju crvene u Zagrebu, a Islanđani u Reykjaviku. Možda se ta tradicija nastavi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener