Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kad je Zvone driblao Maradonu, a Goran ga učio tenis u Novom Vinodolskom: Ma on je moj idol

Kad je Zvone driblao Maradonu, a Goran ga učio tenis u Novom Vinodolskom: Ma on je moj idol
46

U lipnju 2005. Novi Vinodolski ugostio je turnir teniskih legendi, ali sve ih je zasjenila ona nogometna, Diego Maradona, koji je zaigrao na humanitarnoj utakmici s Bobanom i Šukerom

VIDEO

Ovaj mjesec navršava se 15 godina otkako je veliki argentinski nogometaš Diego Maradona (59) bio u posjetu Novom Vinodolskom i učio Gorana Ivaniševića (48) nogomet, a Zec njega tenis.

Ivanišević je prvo igrao na nogometnom terenu u istoj momčadi s "Malim zelenim". Razmijenio je nekoliko dodavanja, ali na njegovo dodavanje ipak nije uspio zabiti. Vodio ih je Ćiro Blažević (85).

POGLEDAJTE VIDEO: Goranova životna priča

Pokretanje videa...

01:50

Radilo se o humanitarnoj utakmici za dom za nezbrinutu djecu "Braća Mažuranić" u Novom Vinodolskom. Uz njih dvojicu, u momčadi zelenih nastupili su i Davor Šuker, Boba Živojinović i Gilad Bloom, a na suprotnoj strani bili su Zvone Boban, Giovanni Rosso, Thomas Muster, Cedric Pioline i Andrea Gudenzi koje je vodio tadašnji trener Rijeke Elvis Scoria.

Boban je majstorijama potpuno zasjenio Maradonu, a Ćiro je ispalio:

- Čini mi se da nema milosti. Ne zna kad je susret prijateljski...

NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005

Dan poslije Goran je uzvratio gostoprimstvo na teniskom terenu, na kojem su u turniru legendi zaigrale i druge legende poput Johna McEnroea i Mustera, ne i ozlijeđenog Borisa Beckera, koji je ipak sudio jedno poluvrijeme u nogometnoj utakmici.

Maradona i Ivanišević odigrali su kratku partiju. Bila je to 20-minutna razmjena udaraca, tek toliko da Argentinac osjeti kako je to stajati nasuprot wimbledonskog pobjednika.

Za dvojicu velikana, ljudi koje su ostavile neizbrisiv drag u svijetu sporta, bili su to istinski užici i čast.

- Drago mi je da sam ponovno u Hrvatskoj. Želim se ovdje zabaviti, igrati nogomet i tenis. Malo me boli koljeno, ali izdržat ću - govorio je Maradona.

NOVI_CLASSIC 2005
NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005

- Sjećam se utakmice protiv Šukera, mog prijatelja iz Seville, i Bobana, obojice velikih igrača i velikih ljudi. Kad sam bio u Hrvatskoj, sjećam se da sam bio na grobu velikog košarkaša Dražena Petrovića. Volio bih vidjeti i njegovu obitelj jer je bio izniman sportaš. Zamislite, on je u Realu u jednoj utakmici finala Kupa prvaka zabio 62 poena. To je bilo sjajno - dodao je.

- Ivanišević? On je moj teniski idol. Takav servis, takva snaga - pričao je Maradona.

Goran je na veteranskom turniru tijesno pobijedio McEnroea u produženom tie-breaku trećeg seta, a u finalu je izgubio od Francuza Cedrica Piolinea. Bili su to dani kad su Hrvatska i Novi Vinodolski bili u žiži svjetske sportske javnosti.

NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener