Sport

Komentari 32

Kad te stisne, nema ni makac: Hrabra borkinja uhvatila lopova

Kad te stisne, nema ni makac: Hrabra borkinja uhvatila lopova

Patricia je šetala rodnim gradom na jugu Brazila kad je čula da netko viče: 'lopov, lopov!'. Kradljivac nije imao sreće. Patricia tri godine trenira jiu-jitsu. Držala ga je 15 minuta dok nije došla policija

Patricia Melo (26) junakinja je iz Brazila koja je uhvatila lopova i 15 minuta ga držala dok nije došla policija. Patricia je u gradu Caxias do Sul na jugu Brazila bila u šetnji kad je čula da netko viče: 'Lopov, lopov!'.

- Prvo sam ga samo držala, ali kad sam vidjela da bi mogao pobjeći, omotala sam noge oko njega i namjerno se spustila na tlo dok nije došla policija - rekla je hrabra Patricia, koja je to izvela pred očima uplašene majke. 

POGLEDAJTE VIDEO

Mama, ne brini

Baš u to vrijeme šetala je s mamom Rosane i psom. Kad je vidjela da čovjek bježi i da ga love zaštitari, uzela je psa, stavila ga majci u ruke i rekla da pričeka. Majka je bila u šoku, prestravljena za kćerin život. No Patricia ju je utješila.

- Majko, ne brini. Utrenirana sam za ovakve slučajeve.

No majka se prestrašila da čovjek ne izvadi kakvo oružje.

- Da je imao oružje, izvadio bi ga prilikom pljačke - umirila je majku Patricia, koja je tek kasnije saznala da je lopov uzeo tek dvije kutije slatkiša i da su ga zato zaštitari naganjali.

Neki brazilski mediji prenijeli su kako se radi o drogerašu koji se često mota ispred dućana. Ovaj put nije imao sreće jer bio je u blizini Patricijina doma. Možda nije imao sreće jer će ga optužiti za krađu, ali barem je izbjegao batine.

Jer Patricia ne samo da je pomogla policiji, već je i spasila čovjeka batina. Prva stvar koju su zaštitari napravili kad su došli do njega, nakon što ga je ona uhvatila, je da su mu opalili šamarčinu.  

- Odmah ga je opalio i pitao zašto je bježao. Kad sam vidjela da bi moglo biti svašta, preuzela sam stvari u svoje ruke - rekla je Patricia.

Doslovno. Jer zahvat koji je izvela zove se 'rear naked choke', zahvat gušenja koji se često koristi u mješovitim borilačkim vještinama.

Najčitaniji članci