Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kad u Hrvatsku stiže Cristiano, a kad svjetski prvaci Francuzi?

Kad u Hrvatsku stiže Cristiano, a kad svjetski prvaci Francuzi?

Početkom rujna Vatreni će u Ligi nacija ugostiti europske prvake, Ronaldov Portugal, a sredinom listopada u Hrvatsku nam na noge dolazi Mbappe i naši dužnici, prvaci svijeta - Francuska

VIDEO

Uefin Izvršni odbor riješio je gotovo pa nemoguće jednadžbe i rebuse koje je pred europsku krovnu nogometnu organizaciju postavio totalni poremećaj svih kalendara, rasporeda i termina, poremećaj uzrokovan pandemijom (prvim valom?) korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO: VATRENI SU HRVATSKI PONOS

Pokretanje videa...

07:01

Uefa je obznanila sve datume i termine Lige prvaka, Europske lige, Lige prvaka mladih i svih ostalih natjecanja pod njenom kapom u 2020. Znamo da će Dinamovi 'fakini' četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice igrati u užarenim vremenskim uvjetima 18. ili 19. kolovoza i to u mjestu Uefina sjedišta, švicarskome Nyonu, a ne na Maksimiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A što je sa Modrićem, Brozovićem, Rakitićem, Kramarićem, Perišićem i ostalim hrvatskim velemajstorima, kada ćemo opet imati nogometne praznike?

Po tom pitanju post-pandemijska nogometna 2020. za naše će početi će 5. rujna gostovanjem kod europskog prvaka Portugala, a završiti 15. studenoga kada nam nogometni 'superman' Cristiano Ronaldo i njegovi suigrači stižu u Hrvatsku.

Diljem Ilice okupljeni građani dočekali naše reprezentativce

Između utakmica s Portugalom čekaju nas dva meča sa Švedskom i - našim dužnicima, prvacima svijeta Francuzima. Tako je, 12. listopada u Hrvatskoj ćemo gledati Mbappéa, Griezmanna, Kantea, Varanea i ostale svjetske šampione!

Uefa je, konkretno, odlučila ovako...

U listopadu i studenome 2020., umjesto prvotno planirane dvije, odigrat će se tri reprezentativne utakmice. A u rujnu bi stvari trebale teći prema ranijem programu: odigravanje dva kola Lige nacija (3.-5. pa 6.-8. rujna).

U sljedećem mjesecu, listopadu ove godine, na rasporedu su najprije polufinala play-offa za plasman na Euro 2020. koji će se igrati 2021. godine te potom Liga nacija, 10. i 11. pa 13. i 14. listopada.

Hrvatska je prejaka da bi se bavila play-offom, mi smo svoj plasman na Europsko prvenstvo već osigurali pa deseti mjesec (termini su 7. i 8. listopad) izbornik Zlatko Dalić može iskoristiti za prijateljske utakmice, uigravanje i isprobavanje novih ideja u igri druge reprezentacije na planeti.

Potom, u jedanaestome mjesecu, slijede dva termina Lige nacija (14. i 15. odnosno 17. i 18. studeni) te još jedna prilika za uigravanje - 11. ili 12. studeni kada ćemo u finalu doigravanja doznati zadnjeg sudionika Eura, a Hrvatska ako misli da bi joj to bilo korisno ima opciju u jednom od ta dva dana odigrati pripremu utakmicu prije dva kola u Ligi nacija.

Vatreni u Ligi nacija 2020.:

  • Portugal - Hrvatska (5. rujna)
  • Francuska - Hrvatska (9. rujna)
  • Hrvatska - Švedska (9. listopada)
  • Hrvatska - Francuska (12. listopada)
  • Švedska - Hrvatska (12. studenoga)
  • Hrvatska - Portugal (15. studenoga)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu