Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kakav je novi klub Lea Messija? Beckham je na njemu okrenuo milijune, a zakucan je za dno...

Kakav je novi klub Lea Messija? Beckham je na njemu okrenuo milijune, a zakucan je za dno...

Beckham je za pet godina provedenih u MLS-u zaradio 255 milijuna dolara, za samo 25 milijuna dolara postao je suvlasnik Inter Miamija, da bi s vremenom vrijednost njegovog kluba porasla do 600 milijuna dolara

VIDEO

Želio sam se vratiti u Barcelonu, ali nisam još jednom mogao prolaziti kroz sve to, zato sam se odlučio za Inter Miami, rekao je argentinski nogometaš Lionel Messi (35) i time potvrdio navode da karijeru nastavlja u MLS-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Messijev mural

Pokretanje videa...

Messijev 70-metarski mural oslikan u rodnom Rosariu nogometnog velikana VIDEO

Messi želi okupiti prijatelje

- Jako sam želio povratak u Barcelonu. Bio sam uzbuđen što je takvo što moguće, ali nakon svega nisam želio prolaziti još jednom istu priču. Čuo sam kako su morali prodavati igrače, kako su snižavali plaće. Nisam htio da mi budućnost bude nestabilna - pojasnio je ponajbolji igrač svih vremena, koji je prije nekoliko dana završio dvogodišnju avanturu u PSG-u.

Inter Miami želi napraviti dream team. Počeli su pregovore sa Sergijom Busquetsom (34), Jordijem Albom (34) i Luisom Suarezom (36). Busquetsu i Albi istekao je ugovor s Barcelonom. Suarez je član brazilskog Gremija, ima ugovor do 2024., ali američki klub spreman ga je otkupiti. Jasno, za dovesti takve igrače, morate imati strašnu platežnu moć.

Dio medija prenosi da će Messi dobiti ogroman novac kroz sponzorske ugovore. Tehnološki gigant Apple prošle godine potpisao je desetogodišnji ugovor s MLS-om vrijedan 2,5 milijarde dolara. Ligu sponzorira i Adidas, koji radi i s Messijem.

Navodno će Messi imati postotke od prihoda i dobiti sa spomenutim sponzorima te opciju ulaska u vlasničke strukture nekog MLS kluba po završetku igračke karijere.

Messijev otac na pregovorima! Povratak u Barcu je neminovan
Messijev otac na pregovorima! Povratak u Barcu je neminovan
PSG izgubio milijune pratitelja nakon odlaska Lionela Messija
PSG izgubio milijune pratitelja nakon odlaska Lionela Messija
Argentina - Curaçao

Inter Miami sad prati četiri puta više ljudi

Klub je osnovan 28. siječnja 2018. godine, jedan od osnivača je bivši proslavljeni engleski nogometaš, David Beckham. Veliku pažnju javnosti Inter Miami privukao je u ljetnom prijelaznom roku 2020. godine, kad je doveo dva vrhunska igrača Juventusa, Blaisea Matuidija i Gonzala Higuaína.

U sezoni 20/21. su po prvi puta dobili priliku nastupati u najjačoj ligi Sjeverne Amerike. Domaće utakmice igraju na stadionu DRV PNK. Stadion se nalazi u Fort Lauderdaleu, na Floridi.

Beckham je za pet godina provedenih u MLS-u zaradio 255 milijuna dolara, za samo 25 milijuna dolara postao je suvlasnik Inter Miamija, da bi s vremenom vrijednost njegovog kluba porasla do 600 milijuna dolara. Sad, kad je osigurao da dres Intera u skorijoj budućnosti odjene ponajbolji igrač svih vremena, vrijednost Intera popela se na milijardu dolara.

Inter Miami na Instagramu je prije nekoliko dana pratilo nešto više od milijun ljudi. Kad se pročulo da će doći Messi, brojka je skočila. Inter Miami sad prati 4,6 milijuna ljudi. A argentinski krilni napadač još nije ni službeno predstavljen...

Messi je odlučio?! Odbio Barcu i S. Arabiju, ide kod Beckhama...
Messi je odlučio?! Odbio Barcu i S. Arabiju, ide kod Beckhama...
Lionel Messi nastavlja karijeru u Inter Miamiju! 'Stvarno sam se htio vratiti u Barcelonu...'
Lionel Messi nastavlja karijeru  u Inter Miamiju! 'Stvarno sam se htio vratiti u Barcelonu...'
Wimbledon 2021 - Day Eleven - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

S kim će igrati Messi?

Prva momčad kluba s Floride, prema Transfermarktu, vrijedi 34,4 milijuna eura. Najvredniji su venezuelanski napadač Josef Martinez (30) i Kanađanin Kamal Miller (26), koji igra stopera. Europskoj sportskoj javnosti možda je najpoznatiji Sergij Krivcov (32), koji je godinama nosio dres Šahtara, a u klub iz Miamija došao je u siječnju.

Messijev novi klub nakon 16 utakmica ima tek 15 bodova. Lošiji su samo Colorado i LA Galaxy. Vremena za odmor nema, Argentinac će što prije morati obući kopačke i baciti se na posao...

Soccer Champions League, FC Bayern Munich - Paris Saint Germain 2:0, round of 16, second leg, season 2022-2023.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani