Sport

Komentari 9

Kakav peh: Čile žalbom oštetio sebe, a pogurao Peru u playoff

Kakav peh: Čile žalbom oštetio sebe, a pogurao Peru u playoff

Čileanci su se žalili da je za Boliviju igrao Paragvajac Nelson Cabrera. Fifa je prihvatila žalbu i Čileu dodijelila još dva boda. No Cabrera je igrao i protiv Perua, koji je izgubio od Bolivije, no i dobio tri boda

Da pravo i pravda često nemaju veze jedno s drugim na težak su način saznali i nogometaši Čilea.

Aktualni dvostruki prvaci Južne Amerike u kvalifikacijama za SP u Rusiji osvojili su 26 bodova, isto kao i Peru, no zbog gol-razlike Čile je završio na šestom mjestu te neće ići na Mundijal. Peru će u play-offu, pak, igrati protiv Novog Zelanda.

A baš je Čile omogućio Peruu da iga prestigne. Svoju su 'pogrešku' napravili u rujnu 2016. kad su se žalili da je za Boliviju igrao Nelson Cabrera, rođeni Paragvajac, koji nije ispunio sve uvjete da nastupa za novu državu.

Fifa je prihvatila žalbu Čilea i zbog toga je prvak Južne Amerike ostao bez SP-a. Naime, Čile je s Bolivijom igrao 0-0, no umjesto jednog boda dobili su sva tri.

Problem je u tome što je Cabrera za Boliviju igrao i protiv Perua. A Peru je još prije toga izgubio od Bolivije, no zbog Fifine odluke umjesto nula dobili su - tri boda. Da se nije žalio, Čile bi na kraju kvalifikacija imao 24 boda, a Peru 23. I izborio bi doigravanje te za Mundijal igrao protiv Novog Zelanda.

Željeli su da sve bude po pravilima, no to im se, eto, obilo o glavu....

Najčitaniji članci