Sport

Komentari 48

Kakav šok! Atalanti su se noge odsjekle, nije ni ogrebala plave

Kakav šok! Atalanti su se noge odsjekle, nije ni ogrebala plave

Ako je istina da su Hrvati već odigrali 15 službenih utakmica, jednako je tako istina da je Gasperinijeva momčad bila neprepoznatljiva, pisao je jedan od najznačajnijih talijanskihj novinara Xavier Jacobelli

Dok su Atalantini igrači pognutih glava odlazili u svlačionicu, u Italiji je trajalo natjecanje tko će "ljepše" opisati potop koji je klub iz Bergama doživio na Maksimiru u svom debiju u Ligi prvaka.

- Debi iz noćne more: Dinamo s 4-0 'rastrgao' Atalantu - napisala je u naslovu talijanska Gazetta.

Atalanta je prošlu sezonu završila na trećem mjestu u Serije A i samo su najoptimističniji, ako i oni, vjerovali da je Zagrepčani mogu ovako nadigrati.

- Šokantan debi za Atalantu u Ligi prvaka: 4-0 za Dinamo. Uzbuđenje je preraslo u strah, a sve je rezultiralo golom Leovca i hat-trickom Oršića - napisali su na Tuttosportu.

Novinar istog lista i jedan od najpoznatijih talijanskih, Xavier Jacobelli iz Bergamau svom je kratkom tekstu još jednom prošao tešku večer za Atalantu i njene navijače.

- Poker primljenih golova, gorak rezultat, bolan i užasan za prihvatiti. Tako je prošao povijesni nastup Atalante u Ligi prvaka. Razumjelo je to i 3000 navijača koji su na Maksimiru svejedno pljeskali svojim igračima. Tko zna koja je to već potvrda veličine izvanrednih navijača. "Božicu" su izdale emocije koje su joj doslovce odsjekle noge. Poslala je na teren neku drugu sebe i tako platila veliki danak Dinamu iz Zagreba u kojem igra strašni Olmo.

- Da ne govorimo o Oršiću; prije šest godina dok je bio u La Speziji, nije ostavio trag, a sinoć je zabio tri gola u 27 minuta.
Bjeličina je momčad je svojom snagom onemogućila svaki pokušaj Atalante koja nije uspjela ni ogrebati svog protivnika. Prvi udarac prema golu uputio je Gomez u 45. minuti.

- Ako je istina da su Hrvati već odigrali 15 službenih utakmica, jednako je tako istina da je Gasperinijeva momčad bila neprepoznatljiva što se tiče dinamike, obrambene kompaktnosti, i napadačke organizacije. Toliko da su Zapata i Iličić bili posve odsječeni. Dinamo je dao Atalanti tešku lekciju koja je bila pravi šok, ali "božica" će imati iz nje što naučiti. Liga prvaka nije prvenstvo i odmah zahtijeva maksimalnu posvećenost. Ali nema odustajanja, tek je počelo - završio je Jacobelli.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' SA IZETOM HAJROVIĆEM: 

Najčitaniji članci