Obavijesti

Sport

Komentari 69

Šok na Europskom prvenstvu: Hrvaticama poništili pobjedu!

Šok na Europskom prvenstvu: Hrvaticama poništili pobjedu!

Hrvatske juniorke su Austriju pobijedile (24-23) golom Mije Brkić pet sekundi prije kraja, no problem je što suci i zapisnički stol nisu skužili da je naša rukometašica u tome trenutku imala već tri isključenja

Hrvatske juniorke su u četvrtak otvorile Europsko prvenstvo U-19 pobjedom nad Austrijom (24-23), no najgore moguće vijesti stigle su samo dan nakon te pobjede. EHF je poništio pobjedu naše reprezentacije i utakmica će se ponoviti!

Hrvatice su pobijedile golom Mije Brkić pet sekundi prije kraja, no problem je što suci i zapisnički stol nisu skužili da je naša rukometašica u tome trenutku imala već tri isključenja, što znači da nije smjela igrati. Odnosno, morala je dobiti crveni karton.

To je promaknulo sucima, ali nije vodstvu Austrijskog rukometnog saveza. Odmah su se žalili EHF-u, a europska rukometna kuća je uvidom u zapisnik shvatila kako je Brkić zaradila isključenja u 18:38, 32:07, 47:56. 

Kako je Mia direktno utjecala na rezultat, a nije smjela biti na parketu, EHF je ekspresno poništio pobjedu Hrvatske i naložio da se utakmica mora ponoviti. Odnosno, odigrat će se posljednjih deset minuta i dvije sekunde, počevši od rezultat 19-18 za Hrvatsku.

Hrvatice su već proslavile tu pobjedu, no morat će se opet izboriti za nju u subotu od 15.15. Po drugi put.

Ova vijest je za izbornicu Adrianu Prosenjak i njezine igračice stigla nedugo nakon poraza od Francuske (24-14) u drugom kolu EP-a. Treće kolo bi trebale igrati u nedjelju protiv Crne Gore, a hoće li pobjeda u tome susretu biti dovoljna za prolazak u drugi krug, doznat ćemo nakon novog ogleda s Austrijom.