Sport

Komentari 63

Kako je Hrvatska osvojila zlato? Matea je gubila 10 sekundi do kraja. A onda je Britanka pala!

Kako je Hrvatska osvojila zlato? Matea je gubila 10 sekundi do kraja. A onda je Britanka pala!

Matea Jelić bila je u popriličnom zaostatku u samoj završnici finalne borbe taekwondoa u kategoriji do 67 kilograma, a onda je fanatičnom završnicom bacila Britanku Williams u očaj

Kad je Britanka Lauren Williams 19 sekundi prije kraja poentirala udarcem u tijelo za 21-15, pomislili smo: Matea Jelić teško to može stići, ali i srebro je velik uspjeh. Najveći u povijesti hrvatskog taekwondoa na Olimpijskim igrama.

Kako smo se samo prevarili. Neuništiva Kninjanka u zadnjih devet sekundi sve je okrenula i osvojila zlato za Hrvatsku u kategoriji do 67 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Što se zapravo dogodilo?

Nakon što je Williams poentirala udarcem u tijelo za 20-15, Matea je dobila kazneni bod. Britanka je imala šest razlike, a onda se Jelić počela vraćati.

Taekwondo - Women

Prvo udarac u tijelo za 21-17, nakon toga kazneni bod za Britanku kojim se Matea vratila na tri boda zaostatka. Tražili su provjeru iz njenog kuta, ali suci su to odbili i u zadnjih deset sekundi ušlo se s 21-18 za Williams.

Taekwondo - Women

Matea je devet sekundi prije kraja izjednačila fantastičnim udarcem u glavu za 21-21 izguravši pritom Williams s borilišta pa je i povela 22-21.

Taekwondo - Women

Priču je završila udarcem nogom u tijelo za 24-21. Obje su borkinje u zadnje tri sekunde dobile po kazneni bod (gam-jeom) i završilo je velikim preokretom Kninjanke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci