Sport

Komentari 14

Kako je Kova nadigrao Raketu

Kako je Kova nadigrao Raketu

Gledajući svih pet utakmica u Ligi prvaka, i Raketa i Kova su na 89 posto točnih dodavanja, Kovačić je malo bolji u duelima i defanzivnim zadacima, a Raketa u ofenzivnim. Ali u srijedu je utakmica bila jednosmjerna

Utakmica je zapravo bila rezultatski nevažna. Ajde, dobro, igrali su za prvo mjesto u skupini, ali kad se zna da i kao nositelj u osmini finala možete izvući Real, PSG, Manchester United, Juventus, Atletico... priznat ćete, i nije neka razlika.

Uglavnom, Sevilla je na teren poslala prilično "šarenu" momčad, da ne kažemo rezervnu, ni Chelsea nije igrao s najjačim snagama, a proslavio se Olivier Giroud. Zabio je četiri gola za pobjedu 4-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Raketin oproštaj od Barcelone

Ali izostao je veliki okršaj dvojice hrvatskih maestra u sredini terena. Jer Ivan Rakitić nije mogao vući oslabljenu Sevillu. Prema SofaScoreu dobio je ocjenu 6.5, za 75 minuta u igri. Imao je 70 dodira s loptom, 89 posto točnih dodavanja (48 od 54), jedno ključno dodavanje, dva uspješna od pet dugih dodavanja, jedan neprecizan udarac i tri blokirana, jedan neuspješan pokušaj driblinga, a dobio je samo jedan od pet duela i izgubio 11 posjeda lopte. Iznudio je jedan prekršaj, dvaput otklonio opasnost i imao jednu oduzetu loptu.

Champions League - Group E - Sevilla v Chelsea

Mateo Kovačić je, kao i uvijek, bio napadački suzdržaniji, ali je oduševio asistencijom, sjajnom okomitom loptom Francuzu za drugi gol.

Kova je dobio ocjenu 7.3, što znači da je bio prosječan u pobjedničkoj momčadi. Igrao je 67 minuta, te osim asistencije imao 42 dodira s loptom, 88 posto točnih dodavanja (28 32), tri ključna dodavanja, sve četiri duge lopte bile su mu točne, kreirao je jednu veliku šansu, imao samo jedan blokiran udarac na gol, jedan uspješan pokušaj driblinga, dvaput je otklonio opasnost i imao dvije presječene lopte. Ali dobio je samo jedan od četiri duela, sedam puta izgubio posjed i napravio dva prekršaja.

Champions League - Group E - Sevilla v Chelsea

Gledajući svih pet utakmica u Ligi prvaka, i Raketa i Kova su na 89 posto točnih dodavanja, Kovačić je malo bolji u duelima i defanzivnim zadacima, a Raketa u ofenzivnim. Uostalom, zabio je dva gola.

U prvom kolu njihov je međusobni okršaj izostao jer Kovačić je u remiju 0-0 u Londonu ušao s klupe u 65. minuti, a Rakitić je bio zamijenjen u 80.

I jedan i drugi igrat će u nokaut fazi Lige prvaka, pa je moguć i novi okršaj, u četvrtfinalu ili kasnije.

Najčitaniji članci