Sport

Komentari 155

Kako je novi Mister 100 posto odjednom preporodio Hajduk

Kako je novi Mister 100 posto odjednom preporodio Hajduk

Imao je Hajduk u zadnjih petnaestak godina i boljih učinaka, i boljih pozicija na prvenstvenoj ljestvici, ali dojam je da nikad nije izgledao ovako moćno i sigurno na terenu

U sjeni događanja nakon derbija Dinama i Hajduka koji nemaju previše veze sa sportom ostao je - nogomet. Samo s Hajdukove strane bilo je toliko toga zanimljivoga i dobroga kao rijetko kada na ranijim derbijima. Ne samo uvjerljiva pobjeda koja je plod vrlo dobre igre i dominacije svih 90 minuta na terenu, nego i nekih detalja koji su nepravedno ostali u sjeni. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hajdukov kalendar za 2022.

Lovre Kalinić je stisnuo zube i stao na gol iako je pet dana ranije zbog ozljede morao napustiti igru nakon sat vremena. Elez je sjajno obavio sve zadaće u obrani i s dva teledirigirana dodavanja pronašao iza Dinamove obrane Livaju kod oba gola. Krovinović je držao sredinu terena i bio stalna prijetnja prema naprijed. O Livaji ne treba trošiti riječi, gol i asistencija, teško je odlučiti koji je potez atraktivniji i važniji. Sahiti je spremno prihvatio ulogu pričuve kod Dambrauskasa, opet je ušao s klupe i zabio vjerojatno najdraži gol u svojoj dosadašnjoj karijeri...

Ovo su samo najbolji, a pohvale zaslužuju baš svi koji su nastupili, jer samo uz veliki doprinos cijele momčadi može se Dinamu na Maksimiru uzeti posjed, uputiti više šuteva u okvir gola i sve to praktično bez ozbiljnijeg prekršaja. Kompletna momčad zaslužuje pohvale za ono što su prikazali u derbiju, no posebne idu na račun trenera Valdasa Dambrauskasa. 

Navijači priredili doček igračima Hajduka koji su slavili u derbiju s Dinamom

Litavac je sjeo na vruću Hajdukovu klupu prije mjesec dana i upisao pet pobjeda u nizu. I to kakvih pobjeda, 17 zabijenih golova, pobjede na Rujevici i Maksimiru, plasman u polufinale kupa... i što je važnije od svega – pobjednički gard. Odavno Hajduk s ovakvim gardom nije ulazio na utakmice, pa čak i na najteža gostovanja na kojima bi znao padati "bez ispaljenog metka".  Ovaj Hajduk ima "muda" suprotstaviti se bilo kome, čak i na njegovom terenu, pred njegovim navijačima, i to je čak i veća vrijednost Dambrauskasove momčadi od samih pobjeda. Kad momčad na teren uđe s gardom pobjednika, pola posla je obavljeno. 

Do zimske stanke Hajduka očekuju još dva ogleda, gostovanje kod Lokomotive koju su prije desetak dana deklasirali i zabili im šest golova, a onda, kao šlag na tortu, derbi s Osijekom na Poljudu. Prilika je to da se dodatno popravi pozicija na prvenstvenoj ljestvici a momčad u miru ode na odmor i dočeka pripreme za proljeće koje već sada svi željno iščekujemo. Imao je Hajduk u zadnjih petnaestak godina i boljih učinaka, i boljih pozicija na prvenstvenoj ljestvici, ali dojam je da nikad nije izgledao ovako moćno i sigurno na terenu. I nikad se s više autoriteta nije nametnuo kao jedan od favorita za trofeje.

Najčitaniji članci