Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kako je počelo: Bjelica objavio iskaznicu Osijeka iz davne '84.

Kako je počelo: Bjelica objavio iskaznicu Osijeka iz davne '84.
3

Golobradi ozbiljni 13-godišnji mladić na članskoj iskaznici NK Osijeka 36 godina poslije sretan je trener "bijelo-plavih". Bjelica se na društvenoj mreži prisjetio početaka u Gradskom vrtu

VIDEO

Kao dječaku jedina mi je želja bila igrati nogomet, a maštao sam o nastupu za seniorsku momčad Osijeka. Zbilja nikad nisam pomislio da želim biti vatrogasac, policajac, odvjetnik ili liječnik, već samo nogometaš. I kada sam završio srednju ekonomsku školu, nisam pomišljao upisati se na fakultet, već samo kako doći do željenog dresa.

Govorio je tako Nenad Bjelica (49), koji je u subotu i službeno postao trener svoga Osijeka, iz kojega je kao igrač sa statusom legende otišao prije 19 godina. Potpisao je trogodišnji ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje Bjelice u Osijeku

Igrao je mali nogomet i košarku kao dječak u osječkom naselju Sjenjak s Igorom Cvitanovićem (49). Živjeli su 100 metara jedan od drugog i dane provodili na obližnjem igralištu. A onda je, s betona, Nenad otišao na travnati teren.

- Igram u Osijeku od 10. godine, mama me dovela na prvi trening. Živio sam pored Gradskog vrta. Onda je sve krenulo...

Na dan kad se predstavio javnosti na gradilištu novog stadiona Pampas, Bjelica je na Facebooku objavio člansku iskaznicu iz omladinske škole Osijeka datiranu na 24. veljače 1984., kad je imao 12 godina. Na iskaznici se vidi i naljepnica za potvrdu plaćene članarine od 300 dinara.

"Sretan i ponosan zbog povratka u moj klub. Hvala svima na lijepoj dobrodošlici. 🤍💙", napisao je Bjelko na Facebooku.

Hoće li Bjelicu vratiti na mural?
Hoće li Bjelicu vratiti na mural?

- Jedan dan nikada neću zaboraviti. Imao sam 14-15 godina, a vani je bio snijeg do koljena. Osijek je igrao utakmicu protiv Slobode iz Tuzle, a na tribinama je valjda bilo sedam ljudi. I ja među njima. Tamo sam se smrzavao i zamišljao kako ću jednog dana zaigrati za Osijek. To je moja najveća ljubav, tako će biti zauvijek - rekao je Bjelica jednom prilikom.

Malo je tko tada mogao zamisliti kako će navijački bijelo-plavi puk godinama poslije uzvikivati njegovo ime i slaviti ga. Sad će s klupe Gradskog vrta, a onda i Pampasa, on dirigirati momčadi Osijeka. I stvarati povijest novog poglavlja kluba u gradu na Dravi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića