Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kako na Francuze? Hrvatska je odradila posljednji trening...

Kako na Francuze? Hrvatska je odradila posljednji trening...

Razmišljam o toj opciji da Perišić igra desno, a Bradarić lijevo. Igra u francuskoj ligi, poznaje neke igrače i njihov ritam, ali vidjet ćemo još, rekao je Zlatko Dalić uoči Francuske...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda protiv Francuske Maksimiru u sklopu Lige nacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji trening uoči Francuske

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35

Posljednji trening trebao je razriješiti pitanje je li Andrej Kramarić spreman zaigrati protiv svjetskih prvaka od prve minute ili će kao i protiv Švedske ući u nastavku. Pitanje je hoće li Zlatko Dalić vratiti Domagoja Vidu u sastav nakon što je propustio utakmicu protiv Švedske, a zanimljivo će biti vidjeti i tko će biti njegov izbor umjesto Marcela Brozovića koji će propustiti utakmicu zbog žutih kartona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Francuskom

Dalić je protiv Švedske iznenadio s formacijom, zaigravši bez klasičnog napadača, no Hrvatska bi se protiv Francuza trebala vratiti u 4-2-3-1 formaciju s Brunom Petkovićem u vrhu.

- Petković je u puno boljem stanju i sutra će početi utakmicu. Kad je fit, onda on treba reprezentaciji. Njegov način igre mi jako odgovara, primi loptu, zagradi je i najbolji nam je u takvoj opciji kada imamo brze igrače na krilima - kazao je hrvatski izbornik.

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Francuskom

Dalić je najavio kako će odmoriti neke igrače koji su igrali protiv Švicarske i Švedske.

- Odmorit ćemo neke igrače koji su više igrali. Brekalo je igrao dosta utakmica, Melnjak također i to su igrači koje moramo poštedjeti i dati šansu drugim igračima. Uvest ćemo tri, četiri svježa igrača, ali nećemo pasti. Nećemo biti slabiji - dodao je.

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Francuskom

Zbog žutih kartona neće biti niti Marcela Brozovića.

- Vidjet ćemo tko će igrati umjesto Brozovića. Na toj poziciji mogu igrati Kovačić, Badelj, Rog, vidjet ćemo tko će zaigrati - kazao je.

Borna Barišić je s klupe gledao susrete protiv Švicarske i Švedske, no ovaj put bi trebao zaigrati od prve minute. Josip Brekalo je pak igrao obje utakmice, a Dalić bi mu mogao dati predah. Umjesto njega će vjerojatno zaigrati Domagoj Bradarić.

- Razmišljam o toj opciji da Perišić igra desno, a Bradarić lijevo. Igra u francuskoj ligi, poznaje neke igrače i njihov ritam, ali vidjet ćemo još.

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Francuskom

Nadamo se da će izbornik odabrati pravu formulu jer za pobjedu protiv Francuza još ne znamo. Prije mjesec dana pobijedili su nas identičnim rezultatom kao i u finalu SP-a (4-2), a i dalje boli onaj poraz u polufinalu Mundijala 1998.

Pobijedili su nas i u dvije prijateljske utakmice, na Euru 2004. godine uzeli smo bod (2-2), a neriješeno je bilo i 2011. godine u prijateljskoj utakmici.  Pokazali smo da možemo protiv njih, a nadamo se da ćemo ovaj put doći do pobjede. Utakmica počinje u 20.45.

Hrvatska nakon tri kola skupine 3 elitnog razreda natjecanja ima tri boda, dok su na vrhu Francuska i Portugal sa po sedam bodova. Na začelju je Švedska bez bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića