Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kako su igrali? Hodžić ponovno nosi Dinamo i igrač je utakmice

Kako su igrali? Hodžić ponovno nosi Dinamo i igrač je utakmice
1

Dinamo je pobijedio Split 4-0 i pokazao sjajnu, malonogometnu kombinatoriku. Igrač utakmice bio je Armin Hodžić i čini se da je Dinamo konačno pronašao pravog golgetera

VIDEO

DINAMO

Dominik Livaković (-) - nije imao nikakvih obrana pa je ostao neocijenjen. Dinamo je dominirao, Livaković loptu tijekom dvoboja taknuo tek nekoliko puta.

Petar Stojanović (7) - upisao lijepu asistenciju za pogodak Sammira, u drugom dijelu mogao i sam poentirati. Rastrčan i agresivan.

Marko Lešković (6,5) - bez ikakvih se problema nosio s napadačima Splita, od njega su kretale mnoge akcije modre momčadi. Miran, siguran, staložen, igrao bez rizika.

Dino Perić (6) - u njegovoj se igri osjeća manjak samopouzdanja, neke situacije riješavao uz manje naznake panike. Bio opasan pred suparničkim vratima, iz jednog prekida zatresao gredu.

Borna Sosa (7) - stalna opasnost s lijeve strane. Odigrao jako dobru utakmicu, imao čitav niz sjajnih prodora po svojoj strani. Pripremio veliki zicer Guilhermeu, no Brazilac nije bio precizan. Jedan od ponajboljih na terenu.

Domagoj Antolić (7) - odigrao kapetanski, na rutinu. Vukao u prvom dijelu utakmice, razigravao suigrače, pripremao prigode, šutirao iz daljine. Začetnik akcije za pogodak Sammira. Kasnije "smanjio ritam", odigrao koliko je trebalo.

Nikola Moro (7) - većim dijelom utakmice bio u "drugom planu", ničime nije odskakao. A onda zabljesnuo sjajnom asistencijom za pogodak Ćorića. Djeluje opušteno, bez pritiska, traži igru, uvijek pun kvalitetnih rješenja.

Marcos Guilherme (6,5) - omaleni Brazilac ima jedan veliki problem, a to je realizacija. Pravi momčadski igrač koji radi u oba smjera, oduševljava brzinom (ne i tehničkim mogućnostima), ali promašuje previše. Danas zapucao tri izgledne prigode, jednom u mat-situaciji promašio cijelu loptu.

Sammir (7,5) - jednom zabio, jednom asistirao. Puno znači za modru momčad u smislu kombinatorike, ali i dalje nije u idealnoj fizičkoj spremi. A to je očito, pa čak i protiv ovako slabijih momčadi. No, kada Sammir ima loptu u nogama, igra Dinama - ima smisla.

Ante Ćorić (7) - još jedna dojmljiva partija mladog aduta Ivajla Peteva. Razigran od samog početka, raspoložen na lijevoj strani. Driblao, razigravao suigrače, ali i još jednom - zabio.

Armin Hodžić (7,5),  IGRAČ UTAKMICE - mladi napadač iz BiH nastavlja "torpedirati" suparničke mreže. Splićanima je ovoga puta zabio dva gola, svoju proljetnu brojku povisio na 10 golova u pet utakmica. Ivajlo Petev pronašao je pravog golgetera, igrača koji će 'modrima' u nastavku sezone donositi golove...

PRIČUVE

Dani Olmo (6) - dosta aktivan po desnoj strani u pola sata, imao i jednu veliku prigodu.

Amer Gojak (-) - premalo igrao za ocjenu.

Josip Pivarić (-) - premalo igrao za ocjenu.

SPLIT

Luka Kukić (5,5) - svoj posao odradio sasvim solidno. Zaustavio nekoliko opasnih pokušaja Dinama, kod primljenih pogodaka bio sasvim nemoćan. Jedan od rijektih koji je u Maksimiru zadovoljio, spasio vrata u nekoliko slučaja.

Frane Maglica (5) - jednim okomitim prodorom pripremio prigodu Pešiću, ostatak utakmice bio na velikim mukama. Imao dosta problema u čuvanju Ćorića i Sose.

Amer Dupovac (5) - siguran u zračnim duelima, s dosta problema na "zemlji". Kasnio u reakcijama, često izletavao u prazno. Nije ulijevao sigurnost pred svojim vratima.

Boži Mikulić (5) - većim dijelom utakmice najsigurnija obrambena karika Splićana, no jednom nespretnom reakcijom zatresao vlastitu mrežu. Taj je autogol ipak poništen zbog zaleđa.

Ivan Anton Vasilj (5) - ostao bez ikakvih napadačkih izleda, a nije oduševio niti u defanzivnim zadacima. Dosta pogrešaka u predaji lopte, brzinom nije mogao parirati Guilhermeu. Na kraju se i ozlijedio.

Domagoj Boljat (5,5) - Splitov maratonac odradio je dobar posao u veznoj liniji gostiju. Trkački raspoložen, agresivan i taktički korektan. Bolji od većine suigrača.

Josip Vuković (5) - zadužen isključivo za "prljavi posao", ali u Maksimiru nije odigrao kvalitetnu utakmicu. Neuspješno se borio sa Sammirom, ali i drugim modrim veznjacima.

Ivan Tomičić (5) - igrač fine tehnike i odličnog driblinga u Maksimiru je bio osuđen - na defanzivu. A u tome nije toliko vješt, pa je za svoju predstavu zaradio "palac dolje". Bez ikakvih pokušaja, bez napadačkog učinka.

Marko Pavlovski (5) - ostao u "međuprostoru" između Dinamovih braniča i veznoga reda. Trčao, tražio loptu, ali ju je rijetko imao u nogama. Trkački odradio velik posao, igrački ispod prosjeka.

Ivan Pešić (5,5) - kapetan Splita imao je u uvodnim minutama jednu dobru akciju, jednom efektno prodao "tunel" Stojanoviću, te se izgubio. U igri Splita nije bilo ničega, Pešić je tak ostao sasvim neiskorišten.

Ivan Jovanović (5) - usamljen, neopasan i sasvim nevidljiv. Udarna igla Splićana igrala je daleko od modrih vrata, ostao bez ijednog udarca prema Livakoviću.

PRIČUVE

Sandro Ugrina (5) - poput Jovanovića ostao usamljen u vrhu napada, ostao sasvim nezamijećen.

Alem Merajić (-) - premalo igrao za ocjenu.

Mateo Baturina (-) - premalo igrao za ocjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka