Obavijesti

Sport

Komentari 117

Kakva bi to priča bila: Višestruki svjetski prvak želi Zlatka Dalića!

Kakva bi to priča bila: Višestruki svjetski prvak želi Zlatka Dalića!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije nalazi se u užem krugu kandidata za idućeg izbornika Brazila, piše Večernji list. Osim njega, u savezu razmišljaju i o Mourinhu i Guardioli

VIDEO

Zlatko Dalić (56) priznao je da je tijekom petogodišnjeg mandata na klupi hrvatske nogometne reprezentacije o odlasku ozbiljno razmišljao samo jednom, uoči utakmice protiv Škotske na Euru. Da je nije pobijedio, povukao bi se s mjesta izbornika. No ostao je, a "vatrene" je u Katru opet odveo do same završnice i brončane medalje na Svjetskom prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalićev brat za 24sata

Pokretanje videa...

miran dalić 01:06

Pred njim su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj u ožujku, a u lipnju ga čeka završnica Lige nacija i borba za novi trofej. Ipak, nakon odličnog Mundijala ponovno se pojavio interes za njegovim dovođenjem. Ovaj put nisu u pitanju ponude iz arapskog svijeta ili iz Kine, već od peterostrukog svjetskog prvaka Brazila.

Nakon odlaska Titea, Brazilci su pokrenuli ozbiljnu akciju u kojoj bi na kormilo reprezentacije htjeli dovesti Zlatka Dalića, sugeriraju izvori iz menadžerskih krugova za Večernji list. Njegov je stav jasan, on želi ostati u hrvatskoj reprezentaciji barem do kraja idućeg ciklusa i ljeta 2024., po mogućnosti, s Lukom Modrićem na terenu.

U Južnoj Americi ne bi dobio novac kakav su mu nudili neki drugi, ali adut Brazila je činjenica da bi mogao postati jedan od rijetkih izbornika s naslovom svjetskog prvaka i autoritet koji bi dobio u institucionalnom smislu, a koji Hrvatska još nema.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru

Brazil su u zadnjih 100 godina vodila samo dvojica stranih izbornika, Urugvajac Ramon Platero 1925. i Portugalac Jorge Gomes da Lima 1944., a činjenica da se sad Dalić pojavio kao opcija veliko je priznanje hrvatskim trenerima. Osim Zlatka, u brazilskom savezu navodno razmišljaju i o Joséu Mourinhu i Pepu Guardioli.

Zlatko je jedini izbornik koji je vodio Hrvatsku na tri velika natjecanja, a utakmica za broncu protiv Katra bila mu je 70. u izborničkom mandatu i, ostane li do završnice Lige nacija, prestići će svoga mentora i prijatelja Ćiru Blaževića, koji ih je vodio 72. No dođe li doista formalna ponuda Brazila, možda će o svemu ipak ponovno razmisliti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe