Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kakva priča! Ostao bez ruke s 8 godina, a sad je nogometaš...

Kakva priča! Ostao bez ruke s 8 godina, a sad je nogometaš...
1

Rumunj Cosmin Lambru (18) u utakmici kupa zaigrao je za svoj Petrolul iz Ploiestija i došao još korak bliže onome o čemu je sanjao i nakon što je u nesreći ostao bez ruke. Igra s protezom

VIDEO

Do 100. minute ogled Petrolula iz Ploiestija i rumunjskog drugoligaša Miovenija bio je samo jedan od uobičajenih kup susreta u kojima drugoligaš muči prvoligaša. A onda je u igru ušao Cosmin Lambru. Mladi napadač, koji će 26. studenog napuniti 19 godina, utrčao je na teren, kao i uvijek, sa zavojem na lijevoj, vidljivo puno tanjoj ruci. Ako ne na prvi, već na drugi pogled postane jasno da se radi o protezi. A njegova priča ide desetak godina unatrag.

- Imao sam osam godina kad je na mene naletio kamion. Hodao sam uz cestu sa skupinom prijatelja i u jednom trenutku vidio sam da kamion juri prema meni. Reagirao sam instinktivno, bacio sam se pod kamion i time si spasio život. Da nisam, sigurno bih poginuo - ispričao je Lambru, koji je nakon debija za prvu momčad Petrolula postao svjetska priča.

Iako je uspio izbjeći smrt u nesreći, lijevu ruku nije uspio spasiti. Ostala je smrskana i morali su mu je amputirati. Osmogodišnji dječak dobio je protezu s kojom živi, evo, već deset godina. I živi vrlo kvalitetno, ne želeći ni za milimetar odstupiti od ostvaranje svog sna - da postane profesionalni nogometaš.

- Znam da sam nakon nesreće i dalje bio pri svijesti i da me užasno boljela ruka. Nasreću, prijatelji su me odmah odveli u bolnicu. Liječnici su mi kasnije rekli da bi mi, da su me doveli samo malo kasnije, morali amputirati cijelu ruku - kaže Cosmin.

Ovako su mu amputirali podlakticu, a tako je ipak bitno lakše sanjati nogometnu karijeru.

- Kad sam tek počeo trenirati nogomet, prvi cilj je bio naučiti kako ne padati na umjetnu ruku. Nije bilo lako, dugo sam se mučio s tim, ali ne žalim se. Nikad nisam i nikad neću - kaže hrabri Cosmin.

Rastužilo ga je jedino što je u njegovu debiju Mioveni izbacio iz kupa njegov Petrolul nakon izvođenja penala. Lambrua nije bilo među izvođačima, trener Octavian Grigore odlučio ga je poštedjeti još i tog, dodatnog stresa. Dovoljno mu je bilo što je promašio jednu jako dobru priliku malo nakon što je ušao u igru... U svakom slučaju, Cosmin je toga dana bio junak. I ne samo toga dana...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića