Obavijesti

Sport

Komentari 93

Kakva prilika za dokazivanje: Ćaleta-Car želi biti u prvih 11, a Niksi i Krama u borbi za poziciju

Kakva prilika za dokazivanje: Ćaleta-Car želi biti u prvih 11, a Niksi i Krama u borbi za poziciju
3

Zlatko Dalić protiv Armenije ne treba provjeravati Modrića, Brozovića ili Perišića, ali ovo je velika šansa da se izborniku ozbiljnije nametnu Juranović, Škorić, Pašalić, Oršić, Brekalo, Budimir...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija danas kreće u završnu fazu priprema za Europsko prvenstvo, pred izabranicima Zlatka Dalića još su samo dvije prijateljske utakmice prije početka još jednog velikog natjecanja. 'Vatreni' će u 18 sati u Velikoj Gorici ugostiti Armeniju, 13 dana prije prvog dvoboja na Europskom prvenstvu svakako i protivnika po mjeri.

Pokretanje videa...

'Vatreni' trenirali u Velikoj Gorici 00:56

Armenija se u nogometnom smislu po ničemu ne može uspoređivati s Hrvatskom, pogotovo što je reprezentacija Joaquina Caparrosa u Lijepu našu stigla bez svoje prve, ali zapravo i jedine zvijezde - Henrika Mhitarjana. Dapače, ovaj igrački kadar Armenaca (od 23 igrača) prema Transfermarktu vrijedi tek 15 milijuna eura, koliko i naš Dominik Livaković.

Zlatko Dalić na jučerašnjoj je press-konferenciji najavio ovaj dvoboj, ali i poručio kako je Armenija zadnji test za razna "kemijanja". Da, hrvatski izbornik u glavi ima razne taktičke varijante (ne za Armeniju, već za Euro), pa je Dalić poručio kako će se Hrvatska u dva poluvremena prezentirati u dva potpuno različita sustava igre (vjerojatno 4-2-3-1 i 4-3-1-2), a da će priliku dobiti i brojni igrači.

Na ovoj utakmici bit će dopušteno šest promjena, pa je jasno kako će Dalić i Caparros iskoristiti što više aduta, obojicu zanima na koga mogu ozbiljnije računati za nastavak svoje izborničke priče. Zlatko Dalić protiv ipak skromnih Armenaca ne treba provjeravati Luku Modrića i pojedince takve (ili barem bliže) klase, no današnji će dvoboj nekima biti idealna prilika za dokazivanje.

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Francuskom u Ligi nacija

Duje Ćaleta-Car jedan je od igrača koji se danas "pod mus" želi dopasti izborniku. Jasno, Dejan Lovren neće konkurirati za Armeniju, kao niti za otvaranje Europskog prvenstva protiv Engleza, pa tu u prvi plan (zasluženo) upada Ćaleta-Car. No, on se još nije potpuno udomaćio u početnom sastavu 'vatrenih', pa mu je Armenija nova prilika za dokazivanje.

Standardni branič Marseillea za Hrvatsku je debitirao prije gotovo tri godine, u sklopu priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Duje Ćaleta-Car je tako protiv Brazila na Anfieldu zaigrao od 52. minute, ostavio solidan dojam, ali svojom partijom tada ipak nije "kupio" Zlatka Dalića. 

Tri godine kasnije njegova je karijera i dalje u uzlaznoj putanji, pa je Ćaleta-Car po svemu prirodna zamjena za Lovrena. No, napravi li ovaj 24-godišnjak kakav veći kiks protiv nogometnih liliputanaca, možda će i Zlatko Dalić opet pogledati u drugom smjeru. I protiv Engleske na teren poslati Joška Gvardiola ili pak Milu Škorića.

Duje Ćaleta-Car sigurno nije jedini reprezentativac koji si danas želi "podići dionice" kod izbornika, puno igrača iz "drugog plana" treba dobru predstavu protiv Armenaca. Josip Juranović u ovakvoj utakmici mora potvrditi status pričuve na desnom boku, dok Mario Pašalić još jednom može pokazati izborniku kako na ovom Euru zaslužuje jako ozbiljnu minutažu.

Ima tu još nogometaša koji su "li-la", na granici prve momčadi i klupe za pričuvne igrače. Dobra partija protiv Armenije treba i našim mladim adutima Vlašiću i Brekalu, dok bi na poziciji polušpice (u sustavu 4-2-3-1) na "desetki" mogli gledati "bitku" između Vlašića i Kramarića. Budite sigurni kako ove noći mirno nisu spavali niti Oršić ili Budimir, naši napadači žele zabijati. A bolje prilike od Armenije do daljnjega neće imati...

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka