Obavijesti

Sport

Komentari 42

Kakva šteta! Naše odbojkašice umalo šokirale favorita Tursku

Kakva šteta! Naše odbojkašice umalo šokirale favorita Tursku
1

Hrvatska je u osmini finala u Ankari izgubila od domaćina 3-2. Dramatičan treći set dobile su 33-31, u petom se vratile od 1-7, ali završilo je 16-14 za Turkinje

VIDEO

Hrvatske su odbojkašice bile korak, ma koračić do senzacije, zamalo su šokirale punu dvoranu u Ankari.

Ipak, na kraju su naše hrabre djevojke izgubile u osmini finala Europskog prvenstva, u rijetko viđenom trileru 3-2 (26-24, 18-25, 31-33, 25-22, 16-14).

Tečaj je na Turkinje bio minimalan, bile su suparnice i kvalitetnije i pred domaom publikom veliki favorit, ali Hrvatice su pokazale lavovsko srce. Nedostajalo je tek mrvicu sreće...

Odbojkašice s Eura na maturu pa natrag: Ma to je mačji kašalj
Odbojkašice s Eura na maturu pa natrag: Ma to je mačji kašalj

Turska je bila u panici kad su naše dramatičan treći set riješile pobjedom 33-31. A i u petom setu Turkinjama je bila 'voda u ušima'.

Povele su, naime, 7-1, ali Hrvatice su se vratile u igru i na kraju je set i meč odlučen jednom loptom.

Hrvatske su odbojkašice tako i na trećem Euru za redom zapele na prepreci u osmini finala. Dvaput su - 2005. i 2013. - uspjele ući u četvrtfinale. A za vrijeme zlatnih dana Barbare Jelić, Irine Kirilove i društva triput su bile viceprvakinje Europe 1995., '97. i '99.

Tijek utakmice:

Već je prvi set dao nagovijestiti kako će susret biti dramatičan, Hrvatska je imala prednost od 12-8 na startu, Turska je serijom 9-2 preuzela kontrolu rezultata, ali naše se djevojke nisu predale niti kada je bilo naoko uvjerljivih 22-18 za Turkinje. Stigle su poravnanja na 24-24, no tada je turski blok zaustavio našu najbolju igračicu samantu Fabris te je prva dionica pripala domaćinu.

Sredinom drugog seta Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata povevši sa 14-11, Turska se držala do 19-17, no tada je uslijedila odlična serija servisa Matee Ikić kojom je Hrvatska pobjegla na 23-17 i mirno privela taj set u svoju korist.

Hrvatska je bila u prednosti od starta trećeg seta kojega je otvorila sa 3-0 pa sve do rezultata 22-22 kada su Turkinje stigle do prvog izjednačenja. Prvo vodstvo u trećem setu Turska je ima kod 24-23 kada je ujeedno stigla i do set-lopte. A tada je uslijedila velika drama u kojoj je Hrvatska spasila šest set-lopti suparnica te napokon realizirala svoju treću set-loptu za 33-31 i vodstvo od 2-1 u setovima.

Imale su naše igračice prednost i u otvaranju četvrtog seta, no Turkinje su ipak na vrijeme stigle do preokreta te držale laganu prednost sve do njegova zaključenja.

Kako su Turkinje na servis Caliskan osvojile prvih šest bodova u odlučujućem petom setu izgledalo je kako kod naših igračica više nema snage za pružanje jačeg otpora. No, malo-pomalo se turska prednst topila te je Hrvatska s dva servisa Šamadan stigla do vodstva od 12-11. Ipak, nisu uspjele zadržati prednost, Turska je s dva uzastopna poena stigla do minimalnog vodstva te realizirala drugu meč-loptu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''