Sport

Komentari 127

Kakvog majstora Hajduk ima: Livajina rabona je remek-djelo! A tek golčina iz 'mrtvog' kuta...

Kakvog majstora Hajduk ima: Livajina rabona je remek-djelo! A tek golčina iz 'mrtvog' kuta...

Postoje potezi koje navijači jednostavno obožavaju. Postoje driblinzi i 'finte' zbog kojih s guštom gledamo prave 'španere' kao što je nekad bio Ronaldinho. Kakve je Livaja danas priredio navijačima na Poljudu

Igrala se 45. minuta derbija s Osijekom, Hajduk je nošen s 9486 navijača fantastično prvo poluvrijeme privodio kraju, a onda je uslijedio najljepši potez utakmice do tada. Ma, možda i cijelog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubičićev vatreni doček

Marko Livaja primio je loptu pa, onako španerski, proigrao Vukovića. Bio je to potez koji je zapalio već usijanu publiku na Poljudu jer nije da se na 'poljudskoj ljepotici' svaki dan viđa majstorska rabona.

Split: Dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu u 36. kolu Prve HNL

Postoje potezi koje navijači jednostavno obožavaju. Postoje driblinzi i 'finte' zbog kojih s guštom gledamo prave 'španere' kao što je nekad bio Ronaldinho, kao što to danas radi Di Maria, a ovaj Livajin spada baš u tu kategoriju. U jednu ruku drsko, u drugu zaigrano i s puno vica kao da je na školskom igralištu, Livaja je prodao rabonu i gurnuo Vukovića u odličnu poziciju za centaršut.

Da je Hajdukov Slovenac zabio, već sada bi imali akciju godine. Nije ju dobro primio, još gore je zapucao, no i da je pogodio ionako bi pao u drugi plan. Uz sav sportski respekt prema sjajnom igraču kao što je Mlakar.

2. kolo Konferencijske lige: Hajduk-Tobol

Kakvog igrača Hajduk ima već je svima jasno i ove sezone će njegova kvaliteta dodatno iskočiti u prvi plan. Lider na terenu, majstor razigravanja, prijetnja je svakom golu i Hajduk je bez njega klasu slabiji.

I to je pokazao 20 minuta u nastavku derbija. Igrač poteza bacio je Poljud u trans kada je pogodio - iz mrtvog kuta! Nevjerojatan gol majstora kakav se rijetko viđa. Livaja je bio skroz uz korner liniju pa čudesno od stative u suprotnom kutu zakucao loptu u mrežu.

Sudbina je htjela da se vrati u Split, da ga Poljud kao igrača Intera izviždi, pa ga 10 godina kasnije digne u nebesa. Livaja nikad nije stremio uobičajenom, zašto bi i sada?