Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kalendar (ne)očekivanog: Evo nam i nove sezone prve HNL...

Kalendar (ne)očekivanog: Evo nam i nove sezone prve HNL...
5

U HNL-u neizvjesnost nestane prije nego Karamarko nabroji do pet. Dobro, i prije. Svi na kraju budu razočarani osim Dinama, i eventualno Lokomotive. Kreće HNL, 26. pokušaj...

VIDEO

Prošla sezona lige u kojoj, naučili smo posljednjih godina, neizvjesnost traje koliko i prosječan nastup Usaina Bolta, praktički je tek završila, a već kreću nova uzbuđenja. Ili, točnije, “uzbuđenja”.

Iz Dinamove prespektive novi naslov prvaka je nešto najnormalnije, a takvim se smatra i to što drugom prvoligaškom klubu posude između 25 i 30 igrača. Često ih, kao u slučaju Danijela Zagorca, kupe samo da bi ih posudili. Ali, eto, to je normalno.

Koliko su dobri ti “posuđenici”, vidjet će se već nakon velikoga gradskog derbija u 1. kolu prvenstva. U nedjelju igraju Dinamo i Lokomotiva, a domaćin je Din... Ne, Lokomotiva. Zapravo, ne, Dinamo. Ma, ustvari, otprilike dođe na isto.

Riječani, već po običaju, šalju igrače u Speziju, dovode igrače iz Spezije, promoviraju mlade Nigerijce i dovode pojačanja iz država bivše Jugoslavije. Albanci, Makedonci, Crnogorci, sve po željama njihova trenera. Slovenca.

Hajduk ima novog trenera, što i nije neka novost, imaju i gomilu novih igrača za koje nikad nitko nije čuo, a usput pozivaju na strpljenje. Jer ništa, jasno, ne ide preko noći. To što “noć” traje već desetak godina, druga je vrsta problema...

Već u prvom kolu sudi im njihov omiljeni sudac, prepoznat ćete ga po aerodinamičnoj frizuri, a prvi prigovori zbog suđenja, i s razlogom i bez njega, očekuju se - jučer.

Pojavili su se, naravno, i novi investitori, ni tu nema ništa novo, a ambicije imaju svi. I oni koji su prodali tri najbolja igrača za 750 kuna u Belgiju, i oni koji su se pojačali Argentincima iz četvrte lige, i oni koji su se tek vratili u našu prvu. A na kraju su, naravno, svi razočarani.

Svi osim Dinama. I, eventualno, Lokomotive. 

Ukratko, sretno nam bilo s HNL-om, kreće 26. pokušaj...

Atomski u sezonu

SRPANJ - Dinamo u prvih pet kola prijeđe 12 km putujući na gostovanja, Hajduk prodaje sve starije od 20, a Istra dovodi 19 stranaca...

Ej, sudac, već kradeš?

KOLOVOZ - Hajduku već dvaput sudi Bruno Marić, pobuna u Splitu se zakuhava, Dinamo na vrhu ima pet bodova prednosti, a dvojici trenera već se opasno trese stolica.

Lakše je bez Europe

RUJAN - Svi osim Dinama već su ispali iz Europe, sprema se okupljanje na Rivi zbog suđenja, Rijeka igra osmi X, a hit postaje netko s dna tko je imao najbolji raspored. Dvojica trenera dobila su otkaz.

Opa, ovo će biti zanimljivo

LISTOPAD - Zbog obaveza u Europi Dinamo je nanizao dva kiksa i već je gužva na vrhu. E, nećete više, stižu poruke iz Rijeke i Splita... Keku se trese stolica zbog 12. remija, igrači zadnje momčadi lige su bez plaća.

Bježi, kišo, iz HNL-a

STUDENI - Akciju “Ništa nas ne može iznenaditi” prekida kiša, odgođene su tri utakmice. Neredi na utakmici Cibalia - Osijek, pa je Hajduk kažnjen s tri utakmice bez gledatelja.

Konačno malo odmora

PROSINAC - Iscrpljeni igrači idu na zimsku pauzu od četiri mjeseca, a ni terenima nije lako. Bruno Marić je Hajduku sudio šest puta.

Kupi, prodaj, ali po mogućnosti u Dohi

SIJEČANJ - Rijeka je na pripremama u Kataru, navodno se vraća Anas, Dinamo je u Španjolskoj, a Hajduk u Gabeli. Splićani su prodali mladog stopera Laziju, koji ga je posudio Rijeci. Glover napušta Istru i uzima Lučko.

Ups, izgubili na proslavi

VELJAČA - Prije nego počne proljetni dio sezone, odgođen tjedan dana zbog kiše, Hajduk slavi rođendan. I gubi od organiziranijeg Dravograda.

Rivali, imate kojeg igrača?

OŽUJAK - Istra je došla do prve pobjede u sezoni i traži novoga gazdu, a blista Lokomotiva, jača za novih devet igrača gradskog rivala Dinama.

Uh, sad imamo za kavu

TRAVANJ - Novi/stari prvak zna se već mjesec dana, Marić sudi derbi Dinama i Hajduka, a zadnja momčad lige dobila je pola plaće za listopad. Jurčić navodno preuzima Dinamo.

Bravo, "lokosi"!

SVIBANJ - Lokomotiva je bila blizu da uzme bod Dinamu, ali gol za 5-4 pao je u 98. minuti. Eto vam sad, skeptici... Hajduk ima najmlađu momčad u povijesti, rekordni prosjek je 14,7 godina.

Opet ti, Zoki?!

LIPANJ - Keku je dosta drugih mjesta, stiže nova uprava u Hajduk, a u Dinamo se vraća Zoran Mamić. Sudac godine je, naravno, sjajni Bruno Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe