Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kalinić najraspucaniji, petorica probila granicu od deset golova

Kalinić najraspucaniji, petorica probila granicu od deset golova
1

Mjesec i pol prije završetka nogometne sezone u nacionalnim prvenstvima osvrnuli smo se na učinak hrvatskih nogometaša u ligama "petice". Na vrhu su Kramarić, Santini i Kalinić

VIDEO

Andrej Kramarić u petak je zabio dva gola u dresu Hoffenheima na gostovanju kod Herthe u pobjedi 3-1 i tako probio brojku od deset ligaških golova u sezoni. No bilo mu je to dovoljno tek za treće mjesto po učinkovitosti hrvatskih igrača u ligama "petice".

Osim deset bundesligaških golova, bivši napadač Dinama, Lokomotive, Rijeke i Leicestera dodao je i čak sedam asistencija, što ga svrstava na četvrto mjesto lige. Nije zabijao za reprezentaciju u kvalifikacijama za SP, no jest u njemačkom kupu, tri gola.

Najbolji strijelac Bundeslige je Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund s 23 gola, dok je Antonio Mirko Čolak u dresu davljenika Darmstadta mreže tresao četiri puta uz tri asistencije.

Drugo mjesto imaginarne ljestvice hrvatskih napadača u ligama "petice" zauzima Ivan Santini, Zadranin koji se preporodio u francuskom Caenu. Ima 12 golova, što ga svrstava na šesto mjesto ljestvice Ligue 1. Ipak, daleko iza Edinsona Cavanija koji je za PSG zabio čak 27 komada. Santini je dodao i jedan gol u kupu, a ima i dvije ligaške asistencije.

Najefikasniji hrvatski napadač je Nikola Kalinić, strijelac 14 golova za Fiorentinu i jedini Hrvat koji je probio granicu od 20 golova u sezoni. Naime, Kale je dodao pet golova za "viole" u Europskoj ligi te dva za hrvatsku reprezentaciju. Teško će dostići Andreu Bellottija iz Torina s 22 gola, no i ovo je svakako uspjeh vrijedan divljenja.

Ivan Perišić devet je puta bio strijelac za Inter u talijanskom prvenstvu, uz tri asistencije, a zabio je i jedan gol za "vatrene". Gol manje ima Duje Čop u Primeri, koji je za Sporting upisao i dvije asistencije. Lionel Messi bježi mu dalekih 18 golova, no važniji doseg bit će mu spasiti Gijón od ispadanja.

Ivan Rakitić pet se puta upisao u strijelce za Barcelonu u Primeri, jednom u Kupu te jednom za Hrvatsku uz jednu ligašku asistenciju, dok jednak broj golova (sedam) ima Marko Livaja iz Las Palmasa, koji je pet puta pogađao u ligi te dvaput u kupu uz tri asistnecije.

Mario Mandžukić zabio je sedam golova za Juventus, od čega pet u prvenstvu te po jedan u kupu i Ligi prvaka, a četiri je dodao u dresu Hrvatske. Osim toga, ima tri asistencije.


legenda: L - golovi u prvenstvu, K - golovi u kupu, LP - golovi u Ligi prvaka, EL - golovi u Europskoj ligi, HR - golovi za hrvatsku reprezentaciju, UK - golovi ukupno, A - asistencije (u prvenstvu)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima