Obavijesti

Sport

Komentari 19

Kane: Na dobrom smo putu, ali još uvijek nismo napravili ništa

Kane: Na dobrom smo putu, ali još uvijek nismo napravili ništa

Izborili smo polufinale te se radujem nastupu na Wembleyju. Ovo je velika prilika da se vratimo na pravi put. Imamo viziju gdje želimo biti, idemo korak po korak, a sljedeći je Danska, rekao je Harry Kane

VIDEO

Engleska je u posljednjem susretu četvrtfinala Eura 2020 razbila Ukrajinu 4-0 i bez primljenog gola na prvenstvu odlazi u polufinale gdje ju čeka Danska

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Wembley

Pokretanje videa...

Wembley uoči Engleska - Hrvatska 02:18

Bila je to njihova najveća pobjeda ikad s velikih natjecanja, a na Wembleyju ih u polufinalu čeka 60.000 navijača koji će ih bodriti na utakmici protiv Danske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Tri godine nakon gorkog poraza u polufinalu protiv Hrvatske, Engleska ima priliku krenuti dalje", pišu engleski mediji. 

S obzirom na to da će se preostale utakmice Eura igrati u Londonu te su navijači ograničeni u kretanju zbog epidemioloških mjera, Engleska neće dobiti bolju priliku nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu 1966. godine.

Euro 2020 - Quarter Final - Ukraine v England

- Kako bi napredovale, reprezentacije ponekad moraju doživjeti i bol. Tijekom posljednje četiri godine imali smo odličnih dana, ali isto tako i bolnih. Upravo nam je to pomoglo da se pripremimo za novo natjecanje - smatra engleski izbornik Gareth Southgate. 

Za razliku od Rusije gdje je igra Harryja Kanea ubrzo otišla u zaborav, čini se da je napadač Tottenhama u savršenom trenutku pokazao u kakvoj je formi. 

Engleska je do polufinala stigla bez primljenog gola, 24 godine nakon što je na isti način izborila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 1998. godine. 

Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany

- Dođete ovdje, pripremite se drugačije i igrate na povijesnom stadionu u večeri koja je bila prekrasna za nogomet - rekao je Southgate nakon pobjede protiv Ukrajine te dodao:

- Njihov nastup bio je fantastičan. Ne samo od igrača koji su startali u prvih 11, nego i od onih koji su kasnije ušli u utakmicu. Večeras smo zbilja željeli iskoristiti priliku te nismo napravili korak unatrag. Mislim da su igrači cijelu večer bili odlučni i nemilosrdni.

Englezi su u samo 90 minuta izjednačili ukupni rezultat od četiri gola iz prethodne četiri utakmice te su rastrgali ranjivu Ukrajinu. 

Sterling je ponovo odigrao impresivnu utakmicu, a Mason Mount nije zahrđao nakon što je propustio protekle dvije utakmice zbog karantene. 

Ukraine v England - UEFA Euro 2020 - Quarter Final - Stadio Olimpico

- Na dobrom smo putu, ali još uvijek nismo napravili ništa. Izborili smo polufinale te se radujem nastupu na Wembleyju. Ovo je velika prilika da se vratimo na pravi put. Imamo viziju gdje želimo biti, idemo korak po korak i to za sada izgleda dobro. Imamo samopouzdanje te nas očekuje tvrda utakmica protiv Danske - rekao je Kane. 

Danska ima poseban motiv zbog tragične situacije s početka Eura kada je Christian Eriksen kolabirao na njihovoj prvoj utakmici te sanjaju o pobjedi protiv Engleske. 

- Nećemo dobiti utakmicu zato što igramo doma. Moramo igrati dobro te sada imamo priliku ispisati povijest. Nikad nismo bili u finalu Europskog prvenstva što je još jedan izazov za igrače - rekao je Southgate. 

Euro 2020 - Quarter Final - Ukraine v England
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub