Obavijesti

Sport

Komentari 24

Kao da ni nije u mirovini! Mario Ančić oduševio na Wimbledonu

Kao da ni nije u mirovini! Mario Ančić oduševio na Wimbledonu
11

Mario Ančić igrao je na meču legendi ovogodišnjeg izdanja Wimbledona. Njegovi potezi podsjetili su na sjajne trenutke njegove karijere koja je prije osam godina prerano prekinuta...

VIDEO

Neka ovo ne bude tužan dan, odlazim uzdignute glave, kao čovjek koji se nikada nije predao, rekao je na emotivnom prekidu karijere nekada 7. tenisač svijeta, Mario Ančić.

Današnjim je izdanjem na Wimbledonu opet otvorio razmišljanja "što bi bilo kad bi bilo" i je li Mario trebao biti novi Goran Ivanišević. Nažalost, to nikada nećemo saznati. Ipak, potezi kojima je Mario danas oduševio publiku Wimbledona vrijedni su divljenja. 

Mušketir s Firula, kako je dobio nadimak, sudjelovao je u meču legendi na Wimbledonu. On je u igri parova zaigrao zajedno s Waynom Blackom i pobijedio Jamiea Delgada i Johathana Marraya 2-0 u setovima (7-6, 6-4).

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napravio je jednu od najvećih senzacija u Wimbledonu 2002. godine. U prvom kolu turnira je s 18 godina uz Bjorna Borga postao najmlađi koji je slavio na središnjem terenu, a pobijedio je Rogera Federera 3-0 u setovima. U paru s Ivanom Ljubičićem osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni poslije prave drame protiv indijskog para (Bhupathi/Paes). Godine 2005., u dobi od 21 godine, stigla je prva titula i trijumf u Davis Cupu. Mario je u odlučujućem petom meču svladao Mertineka.

Sa sve većim uspjesima, porastao je i broj ozljeda. Prvo leđa pa 2006. ligamenti desnog koljena. Ipak, uspio se oporaviti i u jesen vratiti s titulom iz St. Petersburga. No, nitko nije mogao zamisliti da će mu to biti i posljednja. 

Mario se 2007. povukao s turnira u Marseilleu te je otkriveno kako boluje od mononukleoze.Vrijeme je teklo, a borba s bolešću bila sve mukotrpnija. Na Masters 1000 turniru na Indian Wellsu 2010. došao je do trećeg kola, a pobjeda protiv Francuza Bennetaua posljednja mu je u karijeri na ATP-u. Umirovio ga je Rafael Nadal. 

Paul Zimmer/daviscup.com

Mario se 23. veljače 2011. umirovio od tenisa u 27. godini života

- Povlačim se iz sporta koji neizmjerno volim, posljednje su godine bile teške, a moje tijelo više ne može pratiti ritam tenisa. Ovo je bila teška odluka, ali kada sam shvatio da ne mogu igrati tenis na najvišoj razini, onda sam odlučio da više nema smisla. Neka ovo ne bude tužan dan, odlazim uzdignute glave, kao čovjek koji se nikada nije predao. Ponosan sam na sve što sam napravio u tenisu. Moja obitelj bila mi je velika potpora, neizmjerno sam im zahvalan. Okrećem stranicu u svom životu, idem prema novim izazovima, spremao sam se za život nakon karijere, želju s teniskih terena usmjerit ću prema pravu', rekao je tada 26-godišnji Ančić.

- Vrhunski sportaš mora umrijeti dva puta. Jednom kada se ostavi karijere, a drugi put kada nama svima dođe kraj - zaključio je jednom prilikom Ančić. 

24sata


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida